Rivierengebied

Maak een ommetje om het ziekenhuis met KWIEK

Het beweegrondje in Tiel.
Het beweegrondje in Tiel. © SRC
TIEL - Ziekenhuis Rivierenland in Tiel doet mee aan het initiatief KWIEK. Dat is een beweegronde waarbij wandelaars gebruikmaken van voorwerpen buiten, zoals stoeptegels en lantaarnpalen. In heel Nederland zijn ruim vijftig beweegrondes.
De route begint en eindigt bij het ziekenhuis in Tiel en is donderdag officieel in gebruik genomen. De wandelroute, zo schrijft mediapartner SRC, stimuleert kracht en uithoudingsvermogen. Aan het einde van de route kun je doorlopen naar het prachtige park de Elzenpasch of je drinkt een kopje koffie in het restaurant van het ziekenhuis.
De opening gebeurde door Wouter de Baat, voorzitter Stichting Vrienden Ziekenhuis Rivierenland en Marc Hendriks, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. Wethouder Carla Kreuk woonde de opening bij.
Rivierenland-bestuurder Hendriks zegt: “Bewegen draagt bij aan de gezondheid van mensen, het voorkomt ziekte, daar werken we ook als ziekenhuis aan. Dat doen we met de patiënten die hier zijn opgenomen, bijvoorbeeld door ze snel mobiel en actief te krijgen in of buiten het bed. En nu kan het ook buiten het ziekenhuis. Een prachtig initiatief, waar iedereen gebruik van kan maken."