Gelderse Vallei

Barneveld neemt nog geen besluit over boerenprotest

Boeren gaan volgende week actie voeren in de Gelderse Vallei.
Boeren gaan volgende week actie voeren in de Gelderse Vallei. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - De gemeente Barneveld gaat maandag bepalen of het boerenprotest op woensdag 22 juni in Stroe door kan gaan. Vanochtend is de gemeente al in gesprek geweest met Henk Bleeker, die de aanvraag namens de organisaties deed.
De gemeente Barneveld heeft de melding van de demonstratie donderdagavond ontvangen, laat de gemeente weten. 'Momenteel wordt bekeken of de randvoorwaarden met betrekking tot veiligheid en openbare orde goed ingevuld kunnen worden', schrijft Barneveld. De gemeente gaf eerder deze week al aan het protest te willen faciliteren, mits er aan voorwaarden wordt voldaan.

Veiligheid en maximaal aantal trekkers

In het gesprek met Henk Bleker is onder meer gesproken over de een plan voor de verkeersstromen naar en van het terrein. Daarnaast hebben Bleker en de gemeente het gehad over het maximaal aantal tractoren dat naar Stroe mag komen, de toegang voor de hulpdiensten en de veiligheid in het algemeen.
De gemeente stelt dat de organisatoren verantwoordelijk zijn om dit in kaart te brengen. Maandag wordt er gekeken of de organisatie de voorwaarden zodanig heeft ingevuld dat de demonstratie door kan gaan.

'Misschien wel tien keer zo groot'

Vrijdagochtend maakte de organisatie bekend het protest te organiseren bij een boer in Stroe. Organisator Jeroen van Maanen verwacht dat de actie vele malen - 'misschien wel tien keer' - zo groot wordt als het boerenprotest in oktober 2019 in Den Haag.

Zie ook: