Achterhoek

Prikteams GGD Noord-Oost Gelderland prikt nog een weekje rustig door

De rondreizende prikpost van de GGD was donderdag in Lochem.
De rondreizende prikpost van de GGD was donderdag in Lochem. © Omroep Gelderland
LOCHEM - De prikteams van GGD Noord-Oost Gelderland zijn nog altijd op pad. Op verschillende locaties worden nog bijna dagelijks COVID-19-vaccins gegeven aan mensen die dat willen.
We zijn het allemaal al bijna weer vergeten: klachten, testen, afspraak maken, inenting halen. Voor veel mensen is het een ver van mijn bed show waar ze absoluut niet meer mee bezig zijn. Het leven na covid ''gaat weer gewoon verder''. Alsof het een parallelle wereld is, toert de GGD-Noord-Oost Gelderland gewoon door. Met hun prikteams rijden ze gestaag door hun werkgebied om mensen overal de kans te geven om toch een (volgende)inenting te halen.
"We zijn er al sinds eind februari mee bezig", zegt Fleur Coolen van GGD Nood-Oost Gelderland. "Wij gaan alle 22 gemeentes langs in onze regio. Per week doen we 4 locaties aan. We prikken iedereen die nog een vaccinatie moet of wil komen halen."

Sporthal in Lochem

Donderdag was het team in een sporthal in Lochem. Als de deur om 11.00 open gaat staan er aardig wat mensen te wachten. "Dit is mijn vierde prik", vertelt een van de bezoekers. "Mijn vrouw werkt in de ouderenzorg dus ik vind dat ik verantwoordelijk moet zijn en die prik moet halen. Ik denk dat het me beschermt, want ze zeggen allemaal van wel, dus daar ga ik maar van uit. Ik blijf de prikken nemen zolang als het nodig is."
Een paar stoelen verderop zit nog een man die zich net heeft laten vaccineren. Ook voor hem is dit de vierde. "Ik kom hem uit voorzorg halen. We moeten nog zien of er een volgende coronagolf komt, maar je weet het niet hè?" Ook hij is bereid om ook hierna nog prikken te laten zetten. "Zolang als het moet doe ik dat. Het is niet anders. Ik moet er maar op vertrouwen."

Vakantieperiode nadert

Het aantal mensen dat per dag om een vaccin komt wisselt nogal. "We zien wel nu de vakantieperiode nadert dat het weer een beetje oploopt", vertelt Fleur Coolen. "Ik denk dat een bepaalde doelgroep die de herhaalprik al mocht halen het nog even heeft afgewacht, maar nu toch met de vakanties in aantocht het een veilig gevoel vinden om toch nog even die vaccinatie te halen."
Er wordt komende week nog geprikt, maar dan is er een zomerstop van 2 maanden. Vanaf september wil het prikteam dan weer het werk oppakken. In juli en augustus kunnen mensen die een Covid-19 vaccinatie wil halen terecht bij een van de vaste priklocaties in Lichtenvoorde, Doetinchem, Apeldoorn en Harderwijk.

Zie ook: