Gelderse Vallei

Barneveld wil boerenprotest faciliteren

Het boerenprotest in Lievelde vorige week (beeld ter illustratie).
Het boerenprotest in Lievelde vorige week (beeld ter illustratie). © ANP
BARNEVELD - Er is donderdagmiddag uitgebreid overleg geweest tussen de gemeente Barneveld, vertegenwoordigers van boerenorganisaties en de politie over het boerenprotest op 22 juni. De gemeente Barneveld wacht nog op een formele aanvraag voor een vergunning voor de demonstratie, maar zegt de actie wel te willen faciliteren.
Dat laat een woordvoerder namens de gemeente weten. Aan het verschaffen van de vergunning zijn wel voorwaarden verbonden. Een daarvan is dat het geen boerenfeest wordt en dat er geen alcohol geschonken wordt als honderden dan wel duizenden boeren bij elkaar komen.

Geschikte plek

Woordvoerder Margreet van den Broek denkt dat een goede locatie voor het protest gevonden is: "We hebben met de organisatoren van de actie naar een paar locaties gekeken en één locatie gevonden die wellicht geschikt is voor deze actie. We beseffen dat het een hele grote actie wordt, dus als we vandaag of morgen de aanvraag binnen hebben gaan we kijken of het qua verkeersveiligheid en openbare orde haalbaar is. We begrijpen van de boeren dat het een positieve actie moet gaan worden."

Zie ook: