Rivierengebied

‘Ik mis je zo meisje’, emotionele slachtofferverklaringen bij moordzaak Carolien

Onderzoek bij de woning in Beneden-Leeuwen.
Onderzoek bij de woning in Beneden-Leeuwen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het waren emotionele slachtofferverklaringen van onder meer de moeder en dochter van de omgekomen Carolien (39) uit Beneden-Leeuwen. Haar 43-jarige vriend stond donderdag terecht voor moord. De familie is ervan overtuigd dat haar vriend verantwoordelijk is voor haar dood.
De moeder van Carolien gaf aan haar nog elke dag te missen. Caroliens dochter stak haar woede niet onder stoelen of banken. Ze is ook heel boos omdat de verdachte Werner van de V., die voorlopig in vrijheid is gesteld, van zijn vrijheid lijkt te genieten. Ze zag filmpjes van hem met zijn 'nieuwe vriendin' feestend op Ibiza. Dat kon ze niet verkroppen.
De nabestaanden en vrienden werd het al regelmatig even te veel tijdens de rechtszitting. De dochter, maar ook anderen liepen verschillende keren weg bij de behandeling van de feiten.

Vandaag eerste zittingsdag

De 43-jarige Werner van de V. stond vandaag voor de rechter voor de moord op zijn vriendin Caroline op 9 april 2020 in Beneden-Leeuwen. De vrouw werd door het ambulancepersoneel dood aangetroffen nadat de twee dagenlang grote hoeveelheden drugs hadden gebruikt. Dat ging vooral om GHB en lachgas. Op het lichaam van de 39-jarige Caroline zijn sporen van geweld aangetroffen, waardoor het Openbaar Miniserie uitgaat van moord.
Verdachte Werner van de V. is in de periode voor de dood van zijn vriendin volgens eigen zeggen regelmatige langere tijd buiten bewustzijn geweest door het drugsgebruik. Hij ontkent dat hij zijn vriendin gedood heeft.

Gedrag verdachte roept veel vragen op

De rechters hadden tijdens de zitting veel vragen over de lange tijd die zat tussen het opzoeken van het nummer, het bellen van de huisarts en het uiteindelijk bellen van 112 door de verdachte. Bij de gebelde huisarts stond een bandje aan. In de veertig minuten die daar tussen zat is er door de verdachte ook schoon gemaakt in de woning en zijn kleren van Carolien vervangen.
Volgens de verdachte is dat gebeurd om het drugsgebruik te verbloemen voor de familieleden van Caroline. Ook hadden de rechters vragen over de ruzies die die twee hadden.
Volgens de deskundigen is uit het letsel dat op het lichaam is gevonden af te leiden dat verwurging het waarschijnlijkst is. De verdachte denkt dat zijn vriendin de verwondingen heeft opgelopen door ongecontroleerde bewegingen door het drugsgebruik. Volgens de deskundige had de vrouw ook zoveel drugs op dat ze ook daar aan kan zijn overleden, maar het letsel is waarschijnlijker. De zaak gaat komende maandag verder.