Rivierengebied

Een lach en een traan bij openluchttheater aan de rivier

Theater aan de Waal
Theater aan de Waal © Omroep Gelderland
HEESSELT - Maar liefst drie voorstellingen op een avond. Die kans hebben bezoekers van het opluchttheater Korsen en Kraaien uit Heesselt de komende twee weekenden. Op locaties langs de Waal bij Heesselt en Varik worden voorstellingen opgevoerd met thema’s uit het Rivierengebied, zoals de evacuaties en het harde werken op de steenfabriek.
Op 17, 18, 24 en 25 juni staan tal van vrijwilligers niet op de planken maar met hun voeten in de klei in de uiterwaarden. Deze week was de generale repetitie. De spelers konden elkaar stukken zien en kijken of de grappen ook echt werkten en dat was zo.
Schrijver en artistiek leider van het openlucht theater Rob Hoekstra herkende nog wel wat hij geschreven had, maar de regisseurs en de spelers hadden wel een heleboel toegevoegd.

Acteurs voelen dat het goed zit

Drie thema’s worden er in de drie stukken aangeboord. De evacuaties die er in het Rivierengebied geweest zijn voor hoogwater, maar ook de evacuatie in de oorlog. De slechter werkomstandigheden in het verleden in de steenfabrieken is ook een thema. En het reilen en zeilen in de boomgaard.
Acteur Annar Nooteboom speelt onder meer een Betuwse boer. ‘Nu met publiek blijken de grapjes te werken. En blijken ook de serieuze momenten aan te komen, want er was ook een stukje ontroering’, vertelt Annar na de generale repetitie. Er zijn nog kaarten online verkrijgbaar voor de voorstellingen.