Rivierengebied

Grote inval bij dierenverhuur in Appeltern die al jaren in opspraak is

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © Pixabay
APPELTERN - Bij Bert's Animal Verhuur in Appeltern is woensdag een grote inval geweest. Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd bij het bedrijf dat onlangs in opspraak raakte in de YouTube-serie BOOS.
Op de terreinen van Bert's Animal Verhuur is van alles mis. "Illegale bouwwerken, vervuilde drinkbakjes die te hoog staan en er is sprake van milieuvervuiling", zegt een woordvoerder van de gemeente West Maas en Waal. Dit blijkt uit een grootschalige controle die de gemeente uitvoerde met de politie, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Omgevingsdienst en het UWV. De inval is gedaan op de Molenstraat en de Munseweg in Appeltern.
Aanleiding voor deze controle is een aflevering van de YouTube serie BOOS van Tim Hofman over de situatie op de terreinen van het dierenverhuurbedrijf. Na de uitzending kwamen er veel reacties binnen bij de NVWA en de gemeente over het bedrijf. Ook is er een handhavingsverzoek gedaan door een omwonende.

Slangen, paarden, vogels en kamelen te huur

Bij Bert's Animal Verhuur zijn allerlei dieren te huur. Op de website worden onder meer chinchilla's, flamingo's, koeien, lama's, vogels en slangen, paarden en kamelen aangeboden. De gemeente West Maas en Waal is al jaren bezig om het bedrijf aan te pakken. Waarom dat tot nu toe nog niet is gelukt, is onduidelijk.

Stoppen met dieren verhuren

Volgens de gemeente mag Bert's Animal Verhuur geen dieren verhuren. Of dit nog steeds gebeurt, kon tijdens de controle niet vastgesteld worden. Bij de inval is niemand aangehouden en er zijn geen dieren in beslag genomen.
Volgens de gemeente worden zowel bestuursrechtelijke als strafrechtelijke maatregelen opgelegd. Wat deze maatregelen precies zijn, wordt duidelijk als het onderzoek rond is, zegt de gemeentewoordvoerder.
Bert's Animal Verhuur was niet bereikbaar voor commentaar.

Zie ook: