Rivierengebied

Gereformeerde school Zaltbommel niet vervolgd om homobeleid

Gereformeerde school Zaltbommel niet vervolgd om homobeleid
Gereformeerde school Zaltbommel niet vervolgd om homobeleid © ANP
ZALTBOMMEL - De manier waarop de reformatorische Gomarus Scholengemeenschap is omgegaan met homoseksualiteit is strafbaar, maar het schoolbestuur wordt er niet om vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de koers van de school veranderd en zijn er sinds 2016 geen nieuwe incidenten geweest.
Het Gomarus heeft vestigingen in Zaltbommel en Gorinchem. Het onderzoek bevestigde dat de school in 2016 een leerling dwong om uit de kast te komen tegenover de ouders. Ook had de school regels voor de omgang met homoseksuele leerlingen en docenten. Volgens het OM 'heeft de school de grens van het toelaatbare overschreden. De school was voor lhbti-leerlingen een onveilige plek'.

Homoseksuele collega's melden

Leraren van de scholengemeenschap moesten ook homoseksuele collega's melden bij het schoolbestuur. Als een docent in de klas gesproken had over zijn of haar 'homofiele gerichtheid' werd er ook een informatieavond voor ouders georganiseerd.
Als een personeelslid na een gesprek met het bestuur nog steeds zou 'volharden in zijn leefwijze of voornemen daartoe', dan zou het bestuur overgaan tot een 'oplossing van het dilemma', zo bleek uit een interne notitie uit 2016.

Zie ook: