Gelderland

Zaterdag 35 graden!? Zo houd je je hoofd koel

Archief
Archief Willy Bonnink. © Willy Bonnink
ARNHEM - Zaterdag 35 graden in Arnhem! Het staat er echt in de meerdaagse verwachting van Buienradar.nl. Hoe houd je dan je hoofd koel? We vroegen jullie eerder al om je beste hittetips met ons te delen. Met deze ruime dertigers in het vooruitzicht hebben we jullie adviezen weer even opgezocht.
"Zet een bevroren fles water voor een ventilator", tipte Aletta uit Ede. Een advies dat we graag nog eens delen. Op tijd, want om hier profijt van te hebben, moet je er natuurlijk wel zorgen dat je vóór het echt warm wordt een aantal flessen water in de vriezer hebt liggen.
Maria zet wanneer de temperaturen tot tropische waarden stijgen om vijf uur 's ochtends alle ramen en deuren tegen elkaar open. Om zodra de zon opkomt, alles zoveel mogelijk dicht te houden. Vervolgens drinkt ze regelmatig een glas bouillon en houdt ze zich zo rustig mogelijk.
'Last van warm weer zit in je hoofd, niet in je lijf!'
Hoe warm het ook is Francesca doet gewoon haar ding, net als anders. "Last van warm weer zit in je hoofd, niet in je lijf!", liet ze ons weten. Bij de Jumbo in Elburg kunnen ze waarschijnlijk zaterdag weer rekenen op een bezoekje van Jolanda. Zij wilde daar eerder tijdens een hittegolf al haar tentje opzetten. Terwijl Patricia wanneer het haar even te warm wordt, juist weer een filmpje pakt. De bioscoop is immers voorzien van airco.
Behoefte aan nog meer tips? Wat te denken van een bezoekje aan een museum, lekker koel dankzij de airco. Of zoek een fort op ergens in onze provincie. De dikke muren houden de warmte zeker buiten.

Wat zegt 'onze' Diana?

Dan nog even terug naar die 35 graden in de verwachting van Buienradar. Hoe kijkt 'onze' weervrouw Diana Woei daar tegenaan? Zaterdag wordt het ook volgens haar een heel warme dag waarop het kwik zal oplopen tot zo'n 31 graden. Maar 35 graden... dat ziet zij in Gelderland niet gebeuren. Maar ja, ook bij 31 graden is het natuurlijk zaak je hoofd koel te houden!
Zie ook: