Gelderse Vallei / Arnhem en omstreken

Van verkrachting verdachte vakantieparkeigenaar en -directeur voor rechter

De twee verdachten staan opnieuw voor de rechter.
De twee verdachten staan opnieuw voor de rechter. © Pavel Danilyuk - Pexels
EDE - Twee mannen uit Arnhem en Ede worden verdacht van de verkrachting van een au pair in juli 2019. De rechter buigt zich woensdag over de zaak. Het gaat om de eigenaar en een voormalig directeur van meerdere vakantieparken op onder meer de Veluwe.
De 43-jarige vakantieparkeneigenaar uit Ede en het 36-jarige oud-directielid uit Arnhem zouden de vrouw, die mee op vakantie was, in het Franse Beausoleil hebben verkracht. Na de bewuste nacht had de vrouw als eerste contact met haar vriend en vader. Daarna ging zij naar de Franse politie. Beide verdachten werden opgepakt en zaten even vast.

Extra onderzoek

Bij een eerdere rechtszitting in maart vorig jaar oordeelde de rechter dat er extra onderzoek nodig was, omdat er nog te veel onduidelijkheden waren. Zo moesten de vriend en vader van de au pair nog gehoord worden. Ook was toen niet duidelijk of de Franse politie een alcoholtest had afgenomen bij de vrouw. Verder kregen de advocaten van de Franse politie kopieën van dvd's van de verhoren van hun cliënten, die niet afspeelbaar zouden zijn. Woensdag moet duidelijk worden wat zich in de zomer van 2019 in Frankrijk precies heeft afgespeeld.
De verdachten staan inmiddels niet meer op goede voet met elkaar. De familie die de vakantieparken runt heeft de ex-directeur begin vorig jaar ontslagen. Sinds die tijd troffen ze elkaar meerdere malen bij de rechter, die onder andere oordeelde dat het ontslag terecht was omdat de man gelogen had over zijn strafrechtelijke verleden. Hij zou betrokken zijn geweest bij een oplichtingszaak.

Zie ook: