Arnhem en omstreken / Achterhoek

Nog even eten en dan naar de Rolling Stones... niet dus!

Het afgelasten van het concert van The Stones is een domper voor deze Gelderlanders die er helemaal klaar voor waren.
Het afgelasten van het concert van The Stones is een domper voor deze Gelderlanders die er helemaal klaar voor waren. © Theo Aaldering
GENDT - Ze waren er helemaal klaar voor, Theo Aaldering en zijn vrienden. Stonesshirtje aan. Nog even eten bij het wegrestaurant in Breukelen. Daar horen ze de boodschap: het concert van de Rolling Stones gaat niet door. Mick Jagger heeft corona.
"Het is wel een domper", vertelt Theo Aaldering. Hij zit nog aan tafel met de rest van de club met wie hij naar The Stones zou gaan.
"Eentje kreeg een bericht dat het niet doorgaat. We riepen eerst: je bent gek. Toen zagen we jullie tweet. Dan wordt het serieus. Het gaat echt niet door."

Vrijdag gaan we naar de Eagles

Theo Aaldering zit aan tafel met vrienden uit Arnhem, Doetinchem en Wehl. "Even slikken en weer doorgaan", zegt Theo nuchter. En dan: "Vrijdag gaan we naar de Eagles in het GelreDome. We gaan nog naar Colplay in Berlijn en afgelopen donderdag was ik nog bij Elton John."
De vele concerten in een korte tijd zijn allemaal een erfenis van de coronaperiode. "We maken nu een inhaalslag van concerten die door corona afgelast zijn. We waren heel blij dat het weer kon en nu heeft Mick Jagger corona. Ach, ze zullen na hun tour door Europa Amsterdam wel weer aandoen. Het is te hopen dat er dan plek is in de ArenA, want de competitie is misschien dan ook alweer begonnen."

Veel mensen met Stonesshirtjes

Het was de bedoeling om de auto bij het wegrestaurant in Breukelen te laten staan, om de laatste kilometers met het openbaar vervoer af te leggen. "Er lopen hier heel veel mensen met Stonesshirtjes. We spraken een paar Engelsen, voor hen is het wel heel erg balen."

Balen, zegt Tanja

Tanja de Waal had veldkaarten voor het concert en had er veel zin. Zij vertrok extra vroeg van huis maar vernam onderweg via de radio de annulering. "We konden het nog niet geloven en zijn bij het tankstation stil gaan staan. Daar in de app van Ticketmaster gekeken maar daar stond nog niets. Meteen kwam er een bericht van Mojo binnen. Helaas het werd bevestigd. Balen."
De Waal en haar gezelschap maakten vervolgens rechtsomkeert. Over de zieke Jagger zegt zij: "Hopelijk is hij niet ernstig ziek en lukt het ze om naar Amsterdam te komen om vervolgens een goede show te geven. En hopelijk staat er niets anders in mijn agenda."