Arnhem en omstreken

Omwonenden GelreDome vrezen nieuwe parkeerchaos bij concert Eagles

Files en volle parkeerplekken.
Files en volle parkeerplekken. © Peter Boerkamp
ARNHEM - Twitter stroomde donderdag vol met woedende reacties van Elton John-fans. De concertgangers waren ruim op tijd van huis gegaan, maar kwamen hopeloos vast te staan op zoek naar een parkeerplek rond het Arnhemse GelreDome. En dat merkten ze ook in de omliggende wijken. "Het is al jaren een drama."
Komende vrijdag staat er weer een volgeboekt stadion op het programma als de Amerikaanse band Eagles er optreedt. Maar of de parkeerproblemen dan opgelost zijn?

'Puinhoop'

Daisy schrijft of Twitter: "Wat afschuwelijk slecht geregeld #gelredome .. ruim op tijd aanwezig maar door puinhoop met parkeerplaatsen en bussen. Meer dan half uur te laat binnen bij #eltonjohn. #waardeloos." En Dave van der Wal foetert: "Jullie wisten toch dat we kwamen @GelreDome!? Al een uur vast voor vooruitbetaalde P #eltonjohn"
Martijn Pijnenburg: "18:45 Arnhem binnengereden, 20:00 uur aanvang concert. 20:15 nog altijd in de file op een half uur van het Gelredome. Je zou zeggen dat er vaker iets wordt georganiseerd…"
Tientallen mensen uitten hun ongenoegen op Twitter en ook mensen in de wijken rond het GelreDome zijn de overlast spuugzat. Want de gefrustreerde concertganger parkeert regelmatig voor hun deur.

Jaren ergernis

Peter Boerkamp uit de wijk Kronenburg ergert zich er al jaren aan. "Vroeger zetten ze de wijk af met hekken en dan stond er een verkeersregelaar die mensen die in de wijk wonen, doorliet. Maar dat is al bijna vijftien jaar geleden."
Hij ergert zich eraan dat hij zelf zijn auto niet meer kwijt kan en vindt het onveilig. "Het is elke keer raak. En we hebben al zo vaak geklaagd bij GelreDome. Ze doen er niks aan. We krijgen niet eens een reactie. En de gemeente verwijst naar GelreDome."
Ook Omroep Gelderland krijgt nul op het rekest bij GelreDome. Ook op vragen hoe ze het komende vrijdag als de Eagles er optreden gaan aanpakken, willen ze niet reageren.

Zie ook: