Arnhem en omstreken

Ook na vondst lichaam gezochte man, gaat politie door met onderzoek

De zoektocht naar de gezochte man eindigde vrijdag.
De zoektocht naar de gezochte man eindigde vrijdag. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie vond vrijdag het lichaam van de gezochte man uit Arnhem. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 33-jarige Samantha, waarmee hij een relatie zou hebben gehad. Maar het onderzoek naar de dood van de vrouw gaat door. De politie legt uit waarom.
Nadat de vrouw op 26 mei dood voor haar woning werd gevonden, werd meteen een zoektocht gestart naar een gevluchte man. Die werd bijna twee weken lang niet gevonden, tot zijn lichaam vrijdag gevonden werd bij de Rijkerswoerdse Plassen. Daarmee lijkt de zaak afgedaan, maar niets is minder waar.
De politie zegt nog altijd onderzoek te doen naar het overlijden van de 33-jarige vrouw. Dat gebeurde recent ook al in de zaak van de gezinsmoord in Geldermalsen.
"Bij een misdrijf is het altijd belangrijk het onderzoek volledig af te ronden, om zo goed mogelijk vast te stellen wat er gebeurd is", zegt een woordvoerder.
"Zo wordt bijvoorbeeld gekeken of er zeker geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood. Daar gaat de politie in de zaak van Samantha overigens niet vanuit."
"Daarnaast geeft het onderzoek natuurlijk ook antwoorden aan de nabestaanden", besluit de woordvoerder.