Gelderland

'Komend weekend 30 graden', zegt onze weerman

Er staat een tropisch weekend voor de deur.
Er staat een tropisch weekend voor de deur. © Pixabay
WAGENINGEN - Goed nieuws voor zonaanbidders: onze weerman verwacht dat het kwik wel eens heel snel kan gaan stijgen. Dus zorg dat je voldoende zonnebrand in huis hebt, want het wordt echt zomers.
Weerman Wouter van Bernebeek van Weerplaza vertelt dat ons een zomerse week wacht. "We beginnen voorzichtig op maandag en dinsdag, maar daarna loopt het kwik op tot zomerse hoogten."
Op maandag en dinsdag wordt het in onze provincie zo'n twintig graden en blijft het droog. Sowieso wordt de komende dagen geen neerslag verwacht.
De 25 graden wordt woensdag gehaald, zo is de verwachting. De dagen erna loopt de temperatuur nog verder op. Donderdag lijkt het 26 of 27 graden te worden.

Zomerse hoogtepunt

Het zomerse hoogtepunt wordt vrijdag en zaterdag verwacht. Het kwik gaat richting de 30 graden. "Dat is heel goed mogelijk", aldus Van Bernebeek. "Het ziet er voor zonliefhebbers echt goed uit."
De kans op onweer neemt bij zulke hoge temperaturen wel toe, waarschuwt Van Bernebeek. "Daar kunnen we in de loop van komende week meer over zeggen."