Achterhoek

Deze puinhoop blijft er bij Bert over na de verwoestende brand in zijn garage

Bert Heijerman in de door brand getroffen garage.
Bert Heijerman in de door brand getroffen garage. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Er viel niets meer te redden voor Bert Heijerman, toen hij doorhad dat de brand, die in de opslag bij zijn buren begon, zijn garage al had bereikt. Zijn werkplek is compleet verwoest en het huis is door rook- en waterschade onbewoonbaar.
Afgelopen nacht sliep Bert met zijn vrouw in een garage verderop; eten en douchen deed hij bij zijn kinderen. "Ik kreeg een appje in de buurtapp dat er brand was", vertelt Bert. "Toen ik naar de wekplaats liep, zag het er al blauw van de rook. De dikke brandmuren en het goede werk van de brandweer hebben overslag naar ons huis voorkomen."
Bekijk hier de schade bij Bert thuis:
De puinhoop bij Bert na de verwoestende brand

Werkplek verwoest

De motor van zijn vrouw en een kinderwagen en kinderfiets van zijn kleinkind gingen in de garage in vlammen op. Naast opslagplek diende de garage vooral als werkplek van Bert voor zijn werkzaamheden als servicemonteur voor horeca-apparatuur.
"Ik wilde de auto's nog weghalen, maar dat mocht niet meer van de politie. Dus ik heb nu snel een nieuwe bus nodig om weer aan het werk te gaan", kijkt Bert al vooruit. "Het is pijnlijk, maar het belangrijkste is nu dat ik nog oude onderdelen, die al dertig jaar niet meer gemaakt worden, terug kan vinden en op kan poetsen."

'Duurt wel maanden'

Bert blijft er opvallend rustig onder dat een groot deel van zijn hebben en houden is verwoest. "Dat moet ook wel", legt hij uit. "Het belangrijkste hebben we nog, onze persoonlijke spullen."
"Iedereen is er goed uitgekomen, ook onze buurvrouw van 93. Daar zijn we heel blij om. Onze eerste prioriteit is nu ons huis, want op dit moment kunnen we er niet wonen. Alles moet eerst gestript en gereinigd worden, dat gaat wel twee maanden duren."

Zie ook: