Rijk van Nijmegen

60.000 man naar concert Red Hot Chili Peppers: waar moet de auto heen?

Zanger Anthony Kiedis en bassist Flea tijdens een concert in Spanje.
Zanger Anthony Kiedis en bassist Flea tijdens een concert in Spanje. © ANP
NIJMEGEN - Tienduizenden mensen reizen deze vrijdag af naar Nijmegen. In het Gofferpark treedt de wereldberoemde band Red Hot Chili Peppers op. Het concert is uitverkocht - wat betekent dat er ruim zestigduizend tickets zijn gekocht.
Dat betekent waarschijnlijk heel veel auto’s in de stad en extra drukte in het openbaar vervoer. Om 15.00 uur gaan de deuren van het concertterrein open en om 18.30 uur begint het eerste voorprogramma. ‘Pas’ om 20.45 komen de Amerikaanse rockers het podium op.
De ANWB verwacht grote drukte rondom de Waalstad en waarschuwt voor kans op files. Langs de snelwegen richting de stad staan dan ook al dagen lichtbakken met de tekst Let op! Vrijdag 10 juni grote drukte verwacht in Nijmegen vanwege evenement.

Waar moet ik mijn auto kwijt?

Concertorganisator Mojo heeft verschillende parkeeropties te koop op haar website: park & shuttle, park & bike en park & walk. Deze tickets moet je van tevoren aanschaffen, eenmaal bij de parkeerplek kun je de kaartjes niet meer kopen. Bij de eerste optie parkeer je aan de rand van de stad aan de Staddijk of de Van Rosenburgweg. Een parkeerticket kost 8 euro en vanaf die plek rijdt er een bus naar het concertterrein.
Met park & bike parkeer je op andere plekken in stad (bij station Heyendaal in de buurt en de weg door de Berendonck), maar vervolg je je weg met een huurfiets. Lekker gezond en het is nog goedkoper ook: je betaalt 5 euro om je fiets weg te zetten. Maar helaas, voor het concert van vrijdagavond zijn die tickets al uitverkocht.
De laatste en duurste optie is park & walk. Voor 18 euro zet je je auto op loopafstand van het Goffertpark. Vanaf daar is het vijf tot tien minuten lopen.

Goedkoper parkeren

In het Jonkerbos naast het Goffertpark ligt het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Daar zijn twee relatief grote parkeerplaatsen waar 24 uur per dag in- en uitgereden kan worden. Voor een 24-uurs ticket betaal je 7,50 euro.
Elders in de stad parkeren kan, maar is wel ver weg. Het centrum beschikt over verschillende parkeergarages en pleinen, maar dat is al gauw een half uur lopen. Natuurlijk kun je wel naar het station lopen en daar een (pendel)bus pakken. Maar of dat zoveel scheelt qua reistijd en kosten, is nog maar de vraag. Parkeren in het centrum kost tot 21.00 uur vaak wel tot 2,50 euro per uur, net als een kaartje voor de pendelbus.

Liever met het ov?

Schrikken de parkeerkosten of mogelijke verkeerschaos je af? Dan kun je met het openbaar vervoer naar het concert. Station Nijmegen Goffert is dan wel het dichtstbijzijnde station, maar omdat de perrons niet zo groot zijn is het niet geschikt voor grote evenementen. Na afloop van het concert zal dat station dan ook afgesloten worden.
Reis je met de trein, dan kun je afreizen naar station Nijmegen. Vanaf daar rijdt een shuttlebus, die er tien minuten over doet. Na het concert brengt die je ook weer terug naar het station. Volgens concertorganisator Mojo zet NS extra lange treinen en rijden er wat treinen extra.