Rijk van Nijmegen

Duizenden peuters krijgen hun eigen vierdaagse

Zo'n 1500 Gelderse peuters lopen de vierdaagse mee.
Zo'n 1500 Gelderse peuters lopen de vierdaagse mee. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Jong geleerd is oud gedaan. Daarom is deze week op tal van plaatsen de Peuter4daagse gestart: een speciale wandelvierdaagse voor kinderen van 2 tot 3 jaar oud op kinderdagverblijven. Bij de eerste landelijke editie lopen er zo'n 17.000 peuters mee, van wie 1500 in onze provincie.
De Peuter4daagse is een initiatief van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) en de landelijke aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). "Juist nu er een beweegcrisis is, vinden we het bijzonder belangrijk dat we ook de jongste kinderen al laten ervaren hoe leuk bewegen is", vertelt Mariëlle Vissers van de wandelbond bij de landelijke aftrap van de Peuter4daagse.

'Bewegen is makkelijk'

Die feestelijke aftrap vindt plaats bij kinderdagverblijf Joki in Nijmegen. Niet voor niets is er voor deze stad gekozen vanwege zijn lange wandeltraditie. "En ik hoop ook dat de Peuter4daagse een echte traditie wordt," zegt een ouder, terwijl hij lacht en naar zijn dapper meestappende peuter kijkt.
De Peuter4daagse wordt georganiseerd op de kinderdagopvang. De medewerkers lopen dan met de peuters vier dagen een kwartier rondom de locatie. "We willen ouders zo laten zien hoe makkelijk het is om bewegen in te passen in het dagelijks leven, en zo al jong te werken aan een gezonde leefstijl," besluit Vissers.
Bekijk meer in deze video:
Duizenden peuters krijgen nu ook hun eigen vierdaagse