Arnhem en omstreken

Lichaam gevonden bij Rijkerswoerdse plassen

ELST - Bij de Rijkerswoerdse Plassen tussen Arnhem en Elst is een levenloos lichaam gevonden. Op die plek werd eerder gezocht naar een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Arnhem.
De politie doet onderzoek naar de identiteit. Rond half negen werd de politie gealarmeerd door iemand die het lichaam zag. Daarna zijn agenten ter plaatse gegaan.
De tekst gaat onder de video verder:
Lichaam gevonden bij Rijkerswoerdse Plassen

Gezocht naar voortvluchtige

Op de plek waar het lichaam is aangetroffen werd eerder gezocht naar de voortvluchtige Martijn van de Laar (41). Hij wordt gezocht omdat hij mogelijk betrokken is bij de dood van Samantha, die eind mei zwaargewond werd gevonden op de Cuijkstraat in Arnhem. Buurtbewoners spreken al snel van een steekpartij ‘in de relationele sfeer’. Hun buurvrouw Samantha zou naakt op straat zijn gevonden.

Vrouw komt kijken

“Omdat we wisten dat de vrouw hier niet ver vandaan dood gevonden was, dacht ik: misschien is het diegene die de vrouw vermoord heeft”, zegt een vrouw die poolshoogte komt nemen tegen Arjan Hoefakker van mediapartner RTV Connect.
Ze zegt “een en ander” van de zoekactie naar de man te hebben meegekregen. “Helikopters vlogen over, ze hebben hier met boten gezocht. Zonder resultaat. Op de vraag of het gevonden lichaam van de gezochte Martijn is, antwoordt ze: “Daar houd ik wel rekening mee.”
De politie heeft de plek waar het lichaam is gevonden inmiddels vrijgegeven.

Zie ook: