Arnhem en omstreken

Fans uitzinnig na afscheidsconcert Elton John: ‘Alsof ‘ie de hemel inliep'

Fans uitzinnig na concert Elton John.
Fans uitzinnig na concert Elton John. © Omroep Gelderland
ARNHEM - ‘Geweldig’, ‘fantastisch’ en ‘alles was goed.’ Het zijn de superlatieven die uitgelaten Elton John-fans donderdagavond gebruiken voor zijn allerlaatste concert in Nederland in het Arnhemse GelreDome. Tienduizenden mensen genoten van hits als 'I’m Still Standing', 'Your Song' en 'Rocket Man'.
Het concert is onderdeel van zijn afscheidstour Farewell Yellow Brick Road. De 75-jarige zanger begon om 20.00 uur. Hoewel tientallen mensen toen nog met hun auto in de rij stonden voor een parkeerplaats, klonken in het voetbalstadion annex poptempel de eerste klanken. Ruim twee uur lang kwamen alle hits voorbij en rond 22.30 liepen bezoekers uitzinnig naar buiten. “Ik heb zo genoten!”
Bekijk hier reacties van vrolijke fans na afloop van het concert.
Fans in uitverkocht GelreDome
Volgens de fans klonk de stem van John ‘als een klok’ en was zijn pianospel fantastisch. “Hij liep wel wat moeilijk”, merkten verschillende bezoekers op. “Maar dat is niet gek want hij had zijn heup gebroken”, vult iemand aan. “Toch ongelooflijk wat hij nog presteert op zijn leeftijd. Petje af.”

'Mooiste concert ooit'

“Je merkt er niks van dat hij al zo oud is”, zegt een uitzinnige bezoekster. Ze is al vaak naar een concert van de poplegende geweest en baalt dat dit zijn laatste concert was in Nederland. “Maar gelukkig heb ik er al veel gezien. Dit was wel het mooiste concert ooit."
Elton John sloot toepasselijk af met zijn nummer Goodbye Yellow Brick Road, waar zijn afscheidstour overduidelijk naar vernoemd is. “Daarna ging hij omhoog met een liftje en toen zag je hem weglopen, heel hoog boven in de lucht. Alsof ‘ie zo de hemel inliep.”

Zie ook: