Arnhem en omstreken

Arnhemse verdachte in zaak Samantha nog niet gevonden

Kaarsjes voor Samantha in de Cuijkstraat.
Kaarsjes voor Samantha in de Cuijkstraat. © Arjan Hoefakker, RTV Connect
ARNHEM - Het is onduidelijk waar de verdachte Arnhemmer (41) in de zaak van de 33-jarige Samantha is. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood eind mei. De politie weet niet waar hij is en of hij nog in leven is. De man zou een relatie hebben gehad met Samantha. De politie en zijn familie maken zich zorgen om zijn welzijn vanwege zijn verwarde toestand.
Samantha overleed voor haar woning. Het onderzoek loopt nog steeds door, meldt de politie. Veel mensen zouden contact opgenomen hebben om tips door te geven. "Daar is het onderzoeksteam erg blij mee en alle informatie wordt uitgelopen. Helaas leidde die tot nu toe niet tot de vondst van de verdachte. Het team is er alles aan gelegen hem zo snel mogelijk te vinden", vertelt een politiewoordvoerder. Eerder maakte de politie al de naam van de verdachte bekend. Hij heet Martijn van de Laar.

Internationale signalering

Er staat een internationale signalering uit voor hem. "Dat is ook gebruikelijk aangezien het om verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een levensdelict gaat en we niet helder hebben waar hij exact is", licht de woordvoerder toe.
Er wordt uitgegaan van een misdrijf. Het onderzoeksteam is alle informatie zo concreet mogelijk in kaart aan het brengen om 'zo nauwkeurig mogelijk donderdag 26 mei en de dagen voorafgaand te kunnen reconstrueren'. "Daarbij wordt ook de mogelijke betrokkenheid van de verdachte onderzocht."
Vanwege het belang om hem te vinden, doet de politie opnieuw een beroep om informatie door te geven als mensen iets weten over zijn mogelijke verblijfplaats.

'Alle informatie van belang'

Ook wil de politie in contact komen met mensen die donderdagavond 26 mei tussen 21.00 uur en 22.15 uur door de Cuijkstraat zijn gekomen. Ook als zij geen bijzonderheden hebben gezien. "Het onderzoeksteam wil de avond zo nauwkeurig mogelijk reconstrueren en daarbij kan alle informatie van belang zijn."
Verder komt de politie graag in contact met iedereen die op of na 26 mei contact heeft gehad met de verdachte of die weet waar hij verblijft of heeft verbleven. "Ook doen we graag een beroep op iedereen die nog contact heeft gehad met het slachtoffer op 26 mei."
"Tot slot vragen we om contact op te nemen indien mensen over beelden beschikken van bijvoorbeeld beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcambeelden uit de omgeving van de Cuijkstraat. Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, is welkom", zegt de politiewoordvoerder tot slot.

Zie ook: