Arnhem en omstreken

29 trailers en een podium van 65 meter: Sir Elton John komt eraan

Elton John bij een optreden in Frankfurt vorige maand.
Elton John bij een optreden in Frankfurt vorige maand. © ANP
ARNHEM - Nog zo’n 24 uur en het is zover: dan treedt Sir Elton John op in Arnhem. De voorbereidingen in stadion GelreDome zijn in volle gang. "Het is nog een hele puzzel om het hierin te passen."
Ze zijn wel wat gewend in GelreDome, maar het optreden van Elton John is in alle opzichten groots te noemen. Met 29 trailers aan materiaal, een podium van 65 meter breed en een eigen crew van zo’n honderd man, is het duidelijk dat er een wereldster naar Arnhem komt. “Aan het dak komt 80.000 kilo te hangen”, berekent productiemanager Otger Vermeulen van organisator Mojo.
Productiemanager Otger Vermeulen van Mojo in een nog leeg GelreDome.
Productiemanager Otger Vermeulen van Mojo in een nog leeg GelreDome. © Omroep Gelderland
Opvallend is dat elke bezoeker een stoeltje krijgt. “Dat is de wens van de artiest. Dat geeft meer theatrale sfeer”, aldus Vermeulen.

Indoorvariant

Wat de show voor hem zo mooi maakt, is dat die normaal buiten wordt gehouden. “Ze touren door Europa op buitenlocaties, met een heel groot buitenpodium. Daar wordt hier een indoorvariant van gemaakt.”
Het podium van Elton John is liefst 65 meter breed.
Het podium van Elton John is liefst 65 meter breed. © Omroep Gelderland
Gelukkig hebben ze daar ruim de tijd voor. Want een kleine week is langer dan de bouwers doorgaans hebben. “We hebben ook weleens gehad dat hier ’s avonds een wedstrijd was en de volgende dag een concert van Michael Bublé. Dat kan ook”, zegt de productiemanager.

Door naar de volgende stad

Het is nog wel even een puzzel om het decor van Elton John zo te maken dat het binnen past. “Om het in goede volgorde opgebouwd te krijgen. En ook weer afgebouwd, want ze moeten weer door naar de volgende stad. Als het straks afgelopen is, moet het er allemaal in de nacht en de volgende dag eruit.”
De opbouw is in volle gang, met op de achtergrond alle stoeltjes voor op het 'veld'.
De opbouw is in volle gang, met op de achtergrond alle stoeltjes voor op het 'veld'. © Omroep Gelderland