Arnhem en omstreken

Geen stille tocht of herdenking voor Samantha

Bloemen en kaarsjes op de plek waar Samantha overleed.
Bloemen en kaarsjes op de plek waar Samantha overleed. © RTV Connect
ARNHEM - Er komt geen stille tocht of herdenkingsmoment voor Samantha, de vrouw die eind vorige maand overleed voor haar woning in de Arnhemse Cuijkstraat. Dat laten de gemeente en nabestaanden weten. Buurtbewoners hadden daar het initiatief voor genomen, maar zien daar alsnog vanaf.
De reden dat het plan stopt, is niet bekend. "Ze hebben laten weten dat ze het laten gaan", vertelt een gemeentewoordvoerder.
De familie zegt zich in het besluit te kunnen vinden. "Het was niet op hun initiatief. Dus als het door allerlei redenen nu niet doorgaat, dan heeft de familie daar begrip voor." Plannen om het initiatief over te nemen, heeft de familie niet.

Verdachte nog altijd spoorloos

Ondertussen laat de politie weten dat het onderzoek naar Martijn nog volop loopt. Hij wordt verdacht van 'betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw', die zijn partner zou zijn. Buren vonden Samantha 'naakt op haar buik dwars over straat'.
De verdachte verdween na haar dood en is nog altijd niet gevonden, meldt de politie. "Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) is nog altijd actief en we roepen mensen ook nog altijd op om naar Martijn uit te kijken."

Zie ook: