Arnhem en omstreken

Twee schilderijen van Herman Brood gestolen uit woning

Een van de twee verdwenen werken uit de woning in Arnhem.
Een van de twee verdwenen werken uit de woning in Arnhem. © politie/Bureau GLD
ARNHEM - Uit een woning in Arnhem zijn op 15 mei twee schilderijen van Herman Brood gestolen. De werken zijn volgens de politie samen zo'n 16.000 euro waard. Het opsporingsprogramma Bureau GLD staat deze woensdag stil bij de diefstal. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond.
Een van de twee gestolen schilderijen van Brood (1946-2001) is een portret van jazztrompetist Chet Baker. De dader maakte ook twee horloges buit, een Cartier en een Rolex. De inbraak was aan de Frankenveld in de wijk Schuytgraaf.
Werken van Brood brengen tussen de honderden en duizenden euro's op.

Vaker diefstallen

In 2008 vond de politie in een zeecontainer in Amersfoort zeven gestolen schilderijen en zeefdrukken van Herman Brood terug. De doeken met een gezamenlijke waarde van ongeveer 25.000 euro, werden in 2004 gestolen uit een galerie in die stad.
In 2001 verdwenen dertien zeefdrukken van Herman Brood uit een galerie in Den Haag. Onder de gestolen zeefdrukken waren vijf portretten van toen nog kroonprins Willem-Alexander.
Deze diefstal was een paar dagen na de dood van de zanger/kunstenaar. De verdwenen werken waren op het moment van de diefstal minstens 16.000 euro waard.
Bureau GLD is deze woensdag om 17.40 uur te zien op TV Gelderland en wordt daarna elk uur herhaald.