Stedendriehoek

Lichaam gevonden bij zoektocht naar Reinder (39) die verdween tijdens Opwekking-festival

Het Opwekking-festival in Biddinghuizen.
Het Opwekking-festival in Biddinghuizen. © ANP
APELDOORN - De politie heeft dinsdagavond in Biddinghuizen een lichaam gevonden in het water langs de Spijkweg. Dat is in de buurt van de plek waar naar de vermiste Reinder uit Apeldoorn wordt gezocht.
De politie verspreidde eerder op de dag een foto van de 39-jarige man. De Apeldoorner nam afgelopen weekend deel aan Pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen, maar verdween daar spoorloos. Zijn familie maakt zich grote zorgen.
De politie kan dinsdagavond nog niet zeggen of het lichaam de vermiste man is gevonden. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de overledene.

Overnacht in een tentje

Bruinsma kwam vrijdag aan in Biddinghuizen en overnachtte in een tentje op het evenemententerrein van Walibi. Toen zijn vrienden hem rond 8.00 uur wilden opzoeken, was hij verdwenen.
Aan het eind van de dag gaf zijn familie hem op als vermist. Samen met de politie hebben ze de omgeving van het evenemententerrein uitgekamd, zowel in het bos als bij het water. Daar is hij niet gevonden.

Op blote voeten vertrokken

Volgens de politie is de Apeldoorner in een verwarde toestand vertrokken, vermoedelijk op blote voeten. Hij droeg een spijkerbroek en een zwart T-shirt met daarop in het wit de tekst space.
Opwekking is met zo'n 60.000 bezoekers het grootste christelijke festival van ons land. De eerste conferentie werd in 1971 gehouden. Sinds 1996 vindt het evenement plaats op het terrein in Biddinghuizen waar ook Lowlands in de zomer staat. Opwekking duurt van de vrijdag voor Pinksteren tot de pinkstermaandag.
Omdat de vermiste man zijn telefoon niet mee heeft genomen, kan de politie hem niet traceren. Wie de Apeldoorner sinds zaterdagochtend heeft gezien, krijgt het verzoek contact op te nemen met de politie.