Gelderland

Nog even geduld: zomerse weer keert terug in het weekend

Even zonnen aan de Waal, het zou dit weekend kunnen.
Even zonnen aan de Waal, het zou dit weekend kunnen. © ANP
ARNHEM - Na regen komt zonneschijn, maar in Nederland komt dit gezegde niet altijd even snel uit. De grote vraag is dan ook: keert het zomerse weer terug na het druilerige pinksterweekend?
Naast de Heilige Geest werd er met Pinksteren vooral water uitgestort boven Gelderland. In Geldermalsen viel in korte tijd zoveel regen dat wegen op een industrieterrein onder water kwamen te staan. Bij een bakkerij aan de Bosmanskamp kwam daardoor een laaddock blank te staan en aan de Gerdina's Hof liep het water een meubelzaak in.

Natte woensdag

Van die regen zijn we nog niet verlost. “Morgen wordt het echt een natte dag", voorspelt weerman Johnny Willemsen van Weerplaza. "In de loop van de ochtend gaat het regenen en dat blijft het tot in de middag doen. In het oosten van de provincie kan dit zelfs tot in de avond duren.”

Meer dan 20 graden

Maar het wordt volgens hem beter. “Donderdag is er al meer ruimte voor de zon. Er kan nog wel een buitje vallen. Maar morgen en donderdag hebben we al temperaturen van rond of net onder de twintig graden.”
Richting het weekend kunnen de korte broeken en picknickkleden echt weer tevoorschijn worden getoverd. “De wind komt uit het zuiden en zuidwesten. We krijgen dan te maken met veel zon en temperaturen van meer dan twintig graden”, aldus de weerman.

Zie ook: