Stedendriehoek / Noord-Veluwe

Wolf doodgereden op A50 bij Apeldoorn

Op de A50, ter hoogte van Apeldoorn Noord, is in juni een wolf doodgereden. Volgens BIJ12 gaat het om een jonge wolvin. Hier wordt het dier onderzocht in Utrecht.
Op de A50, ter hoogte van Apeldoorn Noord, is in juni een wolf doodgereden. Volgens BIJ12 gaat het om een jonge wolvin. Hier wordt het dier onderzocht in Utrecht. © BIJ12/Marielle van Uitert
APELDOORN - Op de A50 ter hoogte van Apeldoorn Noord is een wolf doodgereden. Dat meldt BIJ12. Het dier is in de nacht van zondag op maandag gevonden.
Volgens BIJ12 gaat het om een jonge wolvin. Of het gaat om een jong van de Noord-Veluwse roedel of een andere zwervende wolvin is nog niet duidelijk. Er moet eerst meer onderzoek worden gedaan.

Onderzoek

Het dode dier is door Rijkswaterstaat van de weggehaald en naar het Dutch Wildlife Health Centre van Universiteit Utrecht gebracht. Uit de eerste sectie blijkt dat het dier in goede conditie was en geen melk gaf, dus geen jongen had op dat moment.
Wageningen Environmental Research gaat ook onderzoek doen op het dier. Daarbij wordt onder meer naar de leeftijd, maaginhoud en conditie van de wolvin gekeken.
Volgens het Wolvenmeldpunt werden tot nu al zes wolven doodgereden in Nederland. Dit zou het zevende exemplaar zijn dat overlijdt na een aanrijding, sinds het moment dat wolven weer gezien worden in ons land.

Zie ook: