Noord-Veluwe

Is Tjardo (22) uit Putten de mooiste man van de hele wereld?

Tjardo Vollema uit Putten onderweg naar Man of the World verkiezing.
Tjardo Vollema uit Putten onderweg naar Man of the World verkiezing. © Misters of the Netherlands
PUTTEN - Hij is al de mooiste man van Nederland, maar gaat de 22-jarige Tjardo Vollema uit Putten ook de verkiezing van mooiste man van de wereld winnen? Omroep Gelderland spreekt Tjardo vlak voordat hij het vliegtuig naar de Filippijnen instapt voor de Man of the World-verkiezing.

Went de titel Mooiste man van Nederland al?

"Het is nog steeds een beetje onwerkelijk als ik de mooiste man van Nederland wordt genoemd", vertelt Tjardo, terwijl hij weer een plekje opschuift in de richting van de slurf naar het vliegtuig.

Hoe wordt er in Putten gereageerd op jouw titel?

"Het hele dorp kent me inmiddels. In Putten zeggen ze vooral: 'hoe kan het dat zo'n jongen uit een boerendorp als Putten Mister of the Netherlands wint'? En dan woon ik ook nog eens helemaal afgelegen in het bos."

Hoe leef je toe naar de internationale misterverkiezing?

Vanwege de coronacrisis heb ik lang moeten wachten, voordat ik af kon reizen naar de Man of the World-verkiezing in Baguio, een stad in het noorden van de Filippijnen. Het afgelopen jaar gaf me de gelegenheid om veel te trainen. Ik heb veel catwalktraining gedaan, mediatraining en fotoshoots met verschillende fotografen in Istanbul en Milaan."
De student creative business in Leeuwarden is nu klaar om de strijd met 44 andere vertegenwoordigers van allerlei landen over de hele wereld aan te gaan. Op 18 juni is de grote finale. "Ik moet nu echt ophangen", zegt Tjardo. "Ja, ik houd jullie op de hoogte!"

Zie ook: