Noord-Veluwe

Bijzondere reddingsactie komt voor doodzieke hond te laat

De KNRM van Elburg bij een eerdere inzet
De KNRM van Elburg bij een eerdere inzet © OMroep Gelderland
ELBURG - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van Elburg rukte zondag- op maandagnacht uit voor een bijzondere actie op het water. De reddingsbrigade haalde een zieke hond van een boot die met spoed naar de dierenarts moest.
"We kregen om 02.45 een melding", vertelt een medewerker van de maatschappij. "Er waren twee mensen op een boot die hadden aangelegd bij eiland de Biezen in het Wolderwijd. Hun hond was erg ziek en die moest direct naar een dierenarts. Maar ze vonden het risico om 's nachts te gaan varen erg groot en zodoende kwamen ze bij ons terecht. Toen zijn we die kant opgegaan."

Hond in auto medewerker

De hond werd in allerijl opgehaald en de opvarenden gingen mee op de reddingboot. Aanvankelijk werd koers gezet naar Harderwijk om daar aan land te gaan en met een taxi verder te rijden naar een dierenarts. Uit telefonisch contact onderweg bleek echter al dat de taxi geen dieren mee zou nemen. Daarom werd de koers veranderd naar het station van de KNRM in Elburg. Hier stelde een medewerker zijn auto beschikbaar om snel naar een dierenkliniek in Nunspeet te kunnen rijden.

'Enorm dankbaar'

"De hond had een neurologische aandoening en was echt heel erg ziek. Helaas is het dier rond 06.00 uur overleden", aldus de KNRM medewerker. "De eigenaren waren wel enorm dankbaar voor wat we voor ze hebben gedaan. Maar dat hoort ook bij ons werk. Het ging echt om een medische evacuatie. En die doen we voor mensen, maar ook voor dieren."
Bekijk hier hoe de operatie in z'n werk ging: