Achterhoek

Klanten kampeergigant Obelink weer massaal in de file

Ook dit jaar staan klanten van kampeerwinkel Obelink weer in de file
Ook dit jaar staan klanten van kampeerwinkel Obelink weer in de file © Wim Ruesink
WINTERSWIJK - Filerijden voor een bezoekje aan kampeergigant Obelink in Winterswijk. Het is inmiddels vaste prik op Tweede Pinksterdag. Toch hebben bezoekers het er voor over, want ook dit jaar staat het weer volledig vast op de Misterweg (N318).
Op de provinciale weg staan professionele verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. Op het terrein zelf worden automobilisten naar een parkeerplek geleid. De kampeerwinkel heeft daar vijftien medewerkers voor ingezet.
"Toen we gisteren de weersvoorspellingen hoorden, wisten we dat het weer heel druk zou worden. Als het regent zijn mensen sneller geneigd te komen", vertelt directeur Berry Velthuis van Obelink.

Twee dagen per jaar gekkenhuis

Volgens hem is het ieder jaar met Hemelvaart en op Tweede Pinksterdag een gekkenhuis. En dan vooral op de weg voor de winkel. "Als klanten eenmaal binnen zijn, vind je ze niet meer terug. Ik zie nu ook dat het helemaal niet druk is bij de kassa's." Zijn klanten nemen de files daarom voor lief.
De verkeersopstoppingen ontstaan doordat het terrein maar één inrit heeft. "Die werkt als een trechter", legt Velthuis uit. "Maar gelukkig hebben we die drukte maar twee keer per jaar."
De corona-pandemie heeft zijn bedrijf overigens geen windeieren gelegd. "Veel mensen hebben tijdens de crisis het kamperen (her)ontdekt."