Rivierengebied

Wateroverlast door stevige buien, ook vandaag nog wat regen

Wateroverlast in Geldermalsen.
Wateroverlast in Geldermalsen. © Persbureau Heitink
ARNHEM - In Gelderland gold zondag tot middernacht code geel vanwege hevige regenval en onweersbuien. In sommige plaatsen stonden straten blank. Vooral in Geldermalsen was de overlast flink. Herwijnen was de natste plek van Nederland. Daar werd op het KNMI-station 56 millimeter neerslag gemeten.
In Geldermalsen heeft de brandweer op zeker twee plekken water weggepompt. Volgens een fotocorrespondent ter plaatse stond bij een bakkerij aan de Bosmanskamp een laaddock blank. Op dat industrieterrein stonden veel wegen tot de stoeprand onder water. Op Gerdina's Hof liep het water een meubelzaak in.
Wateroverlast in Geldermalsen
Wateroverlast in Geldermalsen © Persbureau Heitink

Feest in de tent

Vanwege de hevige regenval vierden bezoekers van festival Free Your Mind in Arnhem hun feestje vooral in de grote tenten, zo is op Instagram te zien.
En ook de deelnemers aan de Roparun, een estafetteloop van Enschede naar Rotterdam die tot en met maandag plaatsvindt, hadden last van het noodweer. Team Hollander uit Arnhem trotseerde het slechte weer. "Schuilen was verstandig geweest, maar we moeten door", meldt Corine Poot van het team.
Team Roparun uit Arnhem trotseert het slechte weer

Nog wat regen onderweg

Ook op tweede pinksterdag valt nog wat regen, vooral in de middag. "Maar dat is niet te vergelijken met wat er gisteren is gevallen", weet Raymond Klaassen van Weerplaza. Volgens de weerman is in het oosten van de provincie ook een klap onweer mogelijk.
Waar de meeste regen vandaag precies valt, is moeilijk te voorspellen. "Gisteren waren de verschillen ook heel erg groot, zo viel in de Achterhoek amper 10 millimeter", aldus Klaassen. In de avond wordt het geleidelijk weer droog.
Deze boer uit de Gelderse Vallei klaagt in ieder geval niet over de regen. Hij ziet het allemaal juist zonnig in.