Achterhoek

Deelnemers Roparun gaan dwars door ziekenhuis: 'Nooit eerder gebeurd'

De lopers gaan dwars door het ziekenhuis.
De lopers gaan dwars door het ziekenhuis. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Dit weekend is de Roparun, een non-stop estafetteloop van meer dan 500 kilometer die maandag eindigt in Rotterdam. Deelnemers halen geld op voor het goede doel. Zo ook een team uit Winterswijk. Zij lopen voor mensen met kanker. En dat deden ze vandaag dwars door het Streekziekenhuis in Winterswijk. "Wij vinden naoberschap zo belangrijk, dat ze hier welkom zijn."
Het is een bijzonder moment zaterdagmiddag. De lopers rennen door het ziekenhuis heen. Estafetteloper Ruud Stock vertrok zaterdagochtend om kwart over elf helemaal vanuit Twente voor de monstertocht: "Het gaat fantastisch", vertelt hij. "Het is geweldig weer en het is een geweldige sfeer, dus we genieten enorm."
Het gaat 'fantastisch' bij deelnemer Ruud Stock.
Het gaat 'fantastisch' bij deelnemer Ruud Stock. © Omroep Gelderland
De teamleden wisselen elkaar om de twee kilometer steeds af. Degene die uit kunnen rusten doen dat in een meerijdende bus. "Daarin kunnen we een half uurtje slapen en dan weer door", voegt Ruud toe. Meer dan vijfhonderd kilometer wordt er afgelegd. "We lopen dus dag en nacht door."

Dwars door het ziekenhuis

Hoe bijzonder is het eigenlijk dat hardlopers voor het goede doel dwars door een ziekenhuis parcoursen? "Bij mijn weten is het hier nooit eerder gebeurd", zegt Chiara van Bergen van Streekziekenhuis Koningin Beatrix. "Maar dit is de Achterhoek en wij vinden naoberschap zo belangrijk, dat ze hier welkom zijn." De lopers gaan door de oncologiepolikliniek voor kankerpatiënten. "Die is overdag dicht. Dus de patiënten ervaren geen overlast."
Maandag komen de lopers over de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Ruud verwacht die ochtend aan te finishen. En hoe staat het met Ruuds beenspieren tot nu toe? "Prima."
Bekijk in deze video hoe de run door het ziekenhuis ging.
Deelnemers rennen door het ziekenhuis in Winterswijk