Rivierengebied

Vader stak vrouw en zoontje dood, onderzoek gezinsmoord Geldermalsen afgerond

Een vrouw en kind leggen bloemen en een knuffel bij de afzetting in Geldermalsen.
Een vrouw en kind leggen bloemen en een knuffel bij de afzetting in Geldermalsen. © Fernando Bot / Persbureau Heitink
GELDERMALSEN - De twee slachtoffers van de gezinsmoord in Geldermalsen zijn door de vader thuis met messteken om het leven gebracht. Dat heeft onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut uitgewezen, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. Na de dubbele moord heeft de man de woning aan de Emmalaan in brand gestoken.
De 38-jarige Anna en de 6-jarige Dani werden na het drama op 9 mei dood aangetroffen in hun huis. De vader was op de vlucht geslagen. Hij werd enige tijd later aangehouden in Duitsland. Daar deed hij een zelfmoordpoging in zijn cel. De man overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Het OM meldt dat het strafrechtelijk onderzoek naar de gezinsmoord is afgerond. Over de 'procedure van insluiting' in Duitsland en de precieze omstandigheden waaronder de zelfmoordpoging van de vader heeft kunnen plaatsvinden, onderhoudt het OM contacten met de Duitse autoriteiten. Hierover worden op dit moment geen mededelingen gedaan.

Erehaag voor slachtoffers

In het dorp Geldermalsen sloeg het nieuws over de gezinsmoord in als een bom. Voor de slachtoffers werden verschillende herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd en bij de uitvaart van Anna en Dani vormden tussen de 200 en 300 mensen een erehaag.
Kijk hieronder de beelden terug:
Honderden mensen vormen erehaag voor slachtoffers gezinsmoord