Noord-Veluwe

Publiek mist Jan de Hoop nu al: 'Zijn humor en kwinkslagen'

Jan wil alle kijkers bedanken voor de lieve berichten.
Jan wil alle kijkers bedanken voor de lieve berichten. © Omroep Gelderland
KOOTWIJK - "Ik heb de afgelopen dagen duizenden lieve berichtjes gekregen, daar ben ik jullie heel dankbaar voor", zo bedankte RTL-presentator Jan de Hoop vanochtend zijn publiek na zijn allerlaatste ontbijtnieuws. Het publiek gaat De Hoop - die het RTL Ontbijtnieuws liefst 33 jaar presenteerde - erg missen, zo blijkt uit een stormvloed aan reacties op social media.
"Mooie lieve Jan, wat heb ik al die jaren van jou genoten. Wat zal jij gemist gaan worden. Dankjewel voor alle mooie uitzendingen", zegt Wilma op de Facebookpagina van Omroep Gelderland. Denny wenst hem niets meer dan goeds: "Mooi en puur zoals je afscheid neemt. Die tranen mogen vloeien. Het gaat je goed en geniet van je pensioen!"

Vrolijk en grapjes

"Och lieve Jan, wat ga ik jouw vertrouwde gezicht missen. Ik heb altijd genoten van je mooie warme stem, gewoon de persoon die jij was", zegt Corine. Monica heeft de afgelopen jaren met veel plezier naar het ontbijtnieuws gekeken. "Bedankt voor al die mooie jaren. Je was altijd vrolijk en stond klaar met een grapje. Daarom was het nieuws leuk." Ook Cynthia kijkt al jaren naar De Hoop: "Vroeger toen ik op de middelbare school zat, ontbeet ik altijd al met het nieuws van Jan."
Onze verslaggever Joost Driessen ging langs bij Jan om hem een bloemetje te brengen:
Publiek mist Jan de Hoop nu al: 'Zijn humor en kwinkslagen'

Tranen bij zijn laatste woorden

Vele kijkers hebben ook een traantje weggepinkt bij zijn laatste woorden, laten ze weten. "Afscheid nemen van iets waar je hart ligt is altijd zwaar en met tranen. Maar het betekent wel dat je het met hart en ziel en veel plezier hebt gedaan", zegt Heidi.
Ine moet dan ook wel even wennen dat Jan straks niet meer te zien is in de ochtend. "Ontzettend dank voor 't moment dat ik samen met jou de dag begon. Eerst Jan met z’n humor en z’n kwinkslagen en dan kon de dag beginnen."

Geraniums

Van zijn visagisten kreeg Jan vanochtend twee bakken met geraniums, maar: "Ik ga er niet achter zitten! Ik ben inmiddels een beetje bijgekomen na een Bossche bol en een kopje koffie met Coen", laat hij weten in een persoonlijke video op Instagram.
Hij wil iedereen die ontzettend lieve en ontroerende berichtjes heeft gestuurd heel erg bedanken. "Ik ben heel erg ontroerd, ik vind het heel fijn en ben erg trots op dat jullie dit allemaal doen. Iedereen heel veel dank. We zien elkaar nog wel, want ik ben nog niet van de televisie af."