nieuws

Met rolstoel met de trein in Harderwijk? Vergeet het maar, drie liften defect op station

Leo Marbus bij een van de kapotte liften
Leo Marbus bij een van de kapotte liften © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Je zal maar in een rolstoel zitten of met een kinderwagen met de trein willen reizen in Harderwijk. Dat wordt erg lastig, want er zijn maar liefst drie liften stuk. En het ziet er naar uit dat ze voorlopig ook niet worden gerepareerd. Dat heeft volgens de NS te maken met leveringsproblemen.
Het gaat om alle drie de liften van station Harderwijk. Leo Marbus kwam er achter toen hij met een rolkoffer met de trein wilde reizen.
In de video vertelt hij er meer over:

Patroon

Het komt helaas vaker voor dat liften op stations langere tijd kapot zijn merken ze bij HandicapNL. "Ja wij zien echt een patroon", zegt Jeroen van de Koppel van HandicapNL. "Reizen met het openbaar vervoer is al een uitdaging, maar zeker als je gehandicapt bent. Je hebt niet de garantie dat je daadwerkelijk van A naar B komt. We gaan deze reacties verzamelen en willen het gesprek aan met de NS"

Aangifte

De NS zegt op haar beurt het ontzettend vervelend te vinden voor mensen die afhankelijk zijn van een lift: "Dat ze vernield zijn door vandalen maakt het extra wrang. Hier hebben we dan ook aangifte van gedaan bij de politie. Normaal gesproken duurt het maximaal enkele dagen tot een lift op een NS-station of perron het weer doet, nu veel langer door tekort aan materialen. Helaas kunnen we daar weinig aan veranderen. Reizigers kunnen contact opnemen met onze klantenservice die samen met hen kijkt hoe zij op hun plek van bestemming kunnen komen, bijvoorbeeld met een taxi."