Arnhem en omstreken

Woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden failliet

Woonzorgcentrum Het Schild in Wolfheze is failliet verklaard.
Woonzorgcentrum Het Schild in Wolfheze is failliet verklaard. © Omroep Gelderland
WOLFHEZE - Woonzorgcentrum Het Schild in Wolfheze is deze donderdag failliet verklaard. "Het spijt me dat ik u deze mededeling moet doen", laat bestuurder Henrie Henselmans weten in een brief aan de bewoners, die in bezit is van Omroep Gelderland.
Het woonzorgcentrum zat al langer in de problemen. Zo was er een grote leegstand. In februari van dit jaar stonden 21 van de 121 appartementen leeg. Dat kwam onder meer door corona, door een penibele financiële situatie en omdat er gewoonweg geen mensen in de specifieke doelgroep op zoek zijn naar de woonzorgcombinatie.
Volgens Henselmans is er de afgelopen twee jaar getracht om een oplossing te vinden, maar is dat niet gelukt. Er werden bedrijfsverbeteringen doorgevoerd, en er werd gesproken over een fusie dan wel overname. "Deze gesprekken waren helaas niet vruchtbaar", stelt Henselmans. "De conclusie is dat onze organisatie te klein is om zelfstandig te kunnen voortbestaan."

Cliënten en vluchtelingen

Momenteel zit Het Schild wel vol. Niet alleen met mensen met een zorgvraag, ook 31 Oekraïners worden er gehuisvest. Het is nog niet exact duidelijk wat het faillissement voor hen betekent. "Op sommige praktische vragen hebben we nu nog geen antwoord", aldus de bestuurder in de brief.
Toch betekent het niet dat de mensen per direct hun woning moeten verlaten. Henselmans: "Huurders hebben huurbescherming en kunnen blijven wonen in hun appartement op basis van de afgesproken huurprijs."
Voor bewoners is er donderdagavond de mogelijkheid om vragen te stellen 'over de toekomst van Het Schild op de lange en korte termijn'.
Zie ook: