Arnhem en omstreken

Rob zoekt naar stalling voor caravan: 'Geen plek te vinden binnen 80 kilometer'

Rob gaat al 14 jaar op vakantie met de caravan.
Rob gaat al 14 jaar op vakantie met de caravan. © Rob van Roest
BEMMEL - Waar laat je je caravan staan als alle stallingen overvol zijn? Dat vragen 1400 klanten van Caravanstalling Lingewaard in Bemmel zich af. Omdat de stalling noodgedwongen moet sluiten, moeten zij op zoek naar een nieuwe, tijdelijke plek. En dat wordt een pittige klus, weet caravaneigenaar Rob van Roest uit Bemmel.
Veertien jaar geleden kocht Rob met zijn gezin een caravan. "Wij huurden een stacaravan, maar dat beviel niet meer. Met de huidige caravan kunnen we gaan en staan waar we willen."
Zo ging Rob bijna heel Europa door met zijn gezin: Spanje, Frankrijk, Zwitserland, België, maar kamperen in Nederland doen ze net zo graag. "We zijn net terug uit de Achterhoek en over zeven weken gaan we voor drie weken naar Texel."
Ik hoef niet in de rommel van iemand anders te liggen
Rob van Roest
Wat maakt het zo fijn om met je eigen caravan op vakantie te gaan? "Het is mijn eigendom dus ik weet wie in mijn bed heeft gelegen. Ik hoef niet in de rommel van iemand anders te liggen", lacht Rob.
De Bemmelnaar is al vanaf dag één klant bij Caravanstalling Lingewaard van Bob Scholten. "Wij waren een van de eerste klanten. Er was toen al heel veel vraag naar dus we hebben meteen besloten om daar te stallen. Tot op heden zijn we zeer tevreden."

'Geen plek te vinden'

Na negen jaar komt er echter een eind aan de stalling aan de Veilingweg. De eigenaren hebben de grond verkocht en de beheerder moet zijn bedrijf tijdelijk opheffen tot hij een nieuwe locatie heeft gevonden.
"Het is echt waardeloos, 1400 mensen moeten op zoek naar een nieuwe stalling. Binnen een straal van 80 kilometer is er geen plek te vinden. Mensen uit Den Haag en Amsterdam staan hier in Bemmel, want zij kunnen ook niks vinden", vertelt Rob.

Opties bekijken

Hoe moeilijk het ook lijkt, is de Bemmelnaar alvast aan het oriënteren voor een nieuwe plek voor zijn caravan. "Ik kan niet op het laatste moment aankomen dus ik ben opties aan het bekijken."
In het ergste geval zet hij zijn caravan op de oprit, maar liever doet hij dat niet. "Het is wel omslachtig. Dat kan voor twee of drie weken, maar daarna moet die echt naar binnen. Ik vind het iets kostbaars, voor 18.000 euro zet je die niet buiten."
Eén ding weet Rob zeker: zodra Bob Scholten een nieuwe locatie voor zijn stalling heeft gevonden, komt hij direct bij Bob terug. "Het is nooit te veel bij Bob. Je kunt altijd bij je caravan terecht, Bob weet precies wie welke caravan heeft. Het is jammer dat hij moet stoppen."