Achterhoek

Nieuw college in Aalten geïnstalleerd, Gemeentebelangen is nieuwkomer

De nieuwe coalitie in de gemeente Aalten tijdens de installatie dinsdagavond in de gemeenteraad
De nieuwe coalitie in de gemeente Aalten tijdens de installatie dinsdagavond in de gemeenteraad © Omroep Gelderland
AALTEN - Het nieuwe college in de gemeente Aalten is dinsdagavond geïnstalleerd. Voor het CDA zullen Hans te Lindert en Ted Kok wederom de wethoudersfunctie vervullen, net als Joop Wikkerink namens de Progressieve Partij. Nieuwkomer is Erik Groters die namens Gemeentebelangen in de nieuwe coalitie zal plaatsnemen.
Hans te Lindert en Joop Wikkerink worden samen verantwoordelijk voor het sociaal domein. Ted Kok zal opnieuw financiën en ruimtelijke ordening onder zijn hoede nemen. Nieuwkomer Erik Groters zal verantwoordelijk worden voor de openbare ruimte, burgerparticipatie en duurzaamheid.
Martin Veldhuizen zwaaide dinsdagavond af als wethouder. Na de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar is duidelijk geworden dat Veldhuizen in de nieuwe raadsperiode niet terugkeert als wethouder. Als blijk van grote waardering kreeg hij uit handen van burgemeester Anton Stapelkamp de eremedaille van de gemeente Aalten uitgereikt.
Tegenkandidaat haalt het niet
BBB-HMV valt, als één van de winnaars van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, buiten de nieuwe coalitie. Toch schoof de partij dinsdagavond, in de vorm van Johan Wikkerink, een tegenkandidaat naar voren voor een functie als wethouder. Wikkerink kreeg tijdens de stemronde uiteindelijk alleen de steun van zijn eigen partij.

Zie ook: