Arnhem en omstreken

Marieke zat in dé luchtballon die over de Rijn scheerde: 'Het was een perfecte landing'

Het uitzicht vanuit de ballon.
Het uitzicht vanuit de ballon. © Marieke/Bram van Regteren (inzet)
ARNHEM - "Een fantastische vlucht en een perfecte landing", zo beschrijft Marieke de vlucht die zij maandagavond maakte in een luchtballon. De landing aan de oever van Rijn in Arnhem haalde de krantenkoppen en ging viral op social media. Daar snapt Marieke niet veel van: "Het was allemaal zo gepland."
Een cadeautje voor haar man die zijn vijftigste verjaardag vierde, dat was de ballonvlucht. Samen met hun drie dochters een memorabele vlucht boven Arnhem en omgeving. De ballon steeg maandagavond op nabij het Velperbroekcircuit.
"Het was bijna windstil en het uitzicht was geweldig", zegt Marieke (die niet met haar achternaam in de media wil). "De piloot legde precies uit wat hij deed, bijvoorbeeld in welke luchtstroom we vlogen. Hij wees ook aan waar we gingen landen, en dat was op de oever van de Rijn."
De champagnefles bleef keurig overeind
Aan het einde van de vlucht, die een uur en twintig minuten duurde, scheerde de ballon inderdaad rakelings over de Rijn. Wat volgde, was een boterzachte landing op de oever. Eng vond Marieke het werkelijk geen moment. "De champagnefles bleef keurig overeind staan en de volgauto was er meteen bij. Het was allemaal zo gepland en de piloot heeft het geweldig gedaan."
De beelden van de landing:
Luchtballon scheert rakelings over de Rijn