Arnhem en omstreken

Roy wil honderd uur achtereen darten (zonder koffie en energiedrank)

Roy Otten tijdens zijn recordpoging
Roy Otten tijdens zijn recordpoging © Omroep Gelderland
ARNHEM - Roy Otten is in een café in Arnhem bezig met een wereldrecordpoging. Hij gaat proberen om honderd uur achtereen te darten. Roy begon dinsdag om 20.00 uur en hoopt door te gaan tot zaterdagavond 19.00 uur. "Het gaat eigenlijk wel lekker", zegt Roy woensdagavond.
De darter probeert met zijn poging in het Guinness Book of World Records te komen, én veel geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Tijdens de recordpoging mag hij elk uur vijf minuten pauze nemen. Na elke drie uur is dat twintig minuten. Die zou hij mogen opsparen tot anderhalf uur om nog even te slapen, maar Roy is van plan wakker te blijven.
Woensdagavond is Roy nog positief gestemd: "Eigenlijk gaat het nog heel goed". Alleen 's morgens is het even lastig, maar dat weet hij uit ervaring. "Ik moet nog drie dagen, 23 uur en 11 minuten", zegt-ie terwijl hij in de tussentijd gewoon pijltjes blijft gooien.

'Geen koffie'

Maar wanneer eet hij dan? "Onder het gooien kan ik eten, ik heb vandaag soep. Ik heb twee minuten om drie pijlen te gooien, dus tussendoor kan ik een hapje nemen", vertelt hij.
Afgelopen nacht heeft één persoon hem gesteund. "Dat was een dompertje", zegt hij, maar de motivatie is er niet minder om. En dat is ook wel nodig, want Roy neemt geen gram cafeïne om wakker te blijven. "Geen koffie, geen energiedrank, alleen suikervrije limonadesiroop", benadrukt hij.

Guinness controleert alles

Een camera met een livestream moeten het allemaal registreren, want anders keurt het Guinness Book of World Records het record niet goed. Ze moeten alles kunnen controleren.
Een aantal jaar geleden schreef Roy het wereldrecord al op zijn naam door zestig uur en veertien minuten te darten. Maar dat record werd binnen twee weken alweer gebroken. Nu hoopt Roy een record neer te zetten dat langer blijft staan.
Dinsdagavond gooide hij zijn eerste partijtje tegen Demi, de dochter van een vriendin die in het Prinses Maxima Centrum is behandeld.
Bekijk de beelden:
Roy wil 100 uur achtereen darten