Arnhem en omstreken

Een auto knalde het kantoor van Adry in: 'Leek alsof het hele gebouw ging bewegen'

De schade aan het gebouw is flink.
De schade aan het gebouw is flink. © Persbureau Heitink
HEELSUM - Adry Mulder is weer bekomen van de schrik. Dinsdagochtend knalde een auto door een muur in zijn kantoor in Heelsum heen, precies onder de plek waar hij zat te werken. "Ik was erg geschrokken."
Dinsdagochtend reed een auto het accountants en belastingkantoor van Mulder binnen. Later die dag is hij van de schrik bekomen en vertelt hij meer over de gebeurtenis.
"We zaten binnen met z'n tweeën te werken. Ineens leek het alsof het hele gebouw ging bewegen", zo vertelt hij over het ongeval. "Er kwam gruis van de muur naar beneden. We zaten schuin boven de plek waar de auto binnenreed."
Het pand van zijn kantoor loopt schuin af en de auto reed naar beneden het pand in: "Daar zit ons archief."

Auto was er ineens

Mulder vertelt verder: "Het was er ineens. De auto heeft geen obstakels geraakt. Hij kwam van de overkant, van de supermarkt en wilde eigenlijk afslaan. Ik geloof dat de voet van de man vastzat onder het pedaal."
Volgens Mulder mankeerden de inzittenden van de auto ogenschijnlijk niets. Wel zijn de man en de vrouw uit de auto ter controle naar het ziekenhuis gebracht: "Omstanders hebben de mensen uit de auto geholpen. Ze zaten wel wat verdwaasd om zich heen te kijken."
Bekijk de beelden van de crash:
Auto knalt met volle vaart op gevel in Doorwerth

Pand niet in

De rest van de dag mag Mulder het pand niet meer in: "Er komt een bedrijf en dat gaat de vloer en de muur ondersteunen. Er moet een stukje dichtgemetseld worden. Het valt wel mee. Het hangt er een beetje vanaf, maar ik denk, of hoop, dat ik hier woensdag weer kan werken."
Hij vertelt het verhaal schijnbaar nuchter: "Als het met de mensen in die auto slechter was afgelopen, dan had het meer impact op me gehad. Ik was wel erg geschrokken, maar na een paar minuten ging het wel weer. Dat geldt ook voor mijn collega." Hij weet ook dat het slechter af had kunnen lopen: "Voor hetzelfde geld komen wij net van onze parkeerplaats afgelopen, of lopen of fietsen er mensen daar."