Arnhem en omstreken

Bijzondere beelden: luchtballon haalt nét de overkant van de Rijn

De luchtballon scheerde over de Rijn, met op de achtergrond de John Frostbrug en Eusebiuskerk.
De luchtballon scheerde over de Rijn, met op de achtergrond de John Frostbrug en Eusebiuskerk. © Bram van Regteren
ARNHEM - Even dacht Bram van Regteren dat hij getuige was van een noodlanding, toen hij voor zijn woning in Arnhem een luchtballon de Rijn over zag steken. “Het was wel even spannend. Ik wist niet of ie de overkant ging halen.” Zijn beelden gaan nu het internet over, ook al was er volgens de ballonvaarder geen vuiltje aan de lucht.
Van Regteren woont in een appartement in Arnhem-Zuid, met uitzicht op de Rijn en het noorden van de stad. Niet eerder zag hij een luchtballon zo dichtbij landen. Hij twijfelde maandagavond geen moment en pakte zijn telefoon om het tafereel vast te leggen.
De beelden van de landing:
Luchtballon scheert rakelings over de Rijn
Hoe mooi de beelden ook zijn - met de John Frostbrug en Eusebiuskerk op de achtergrond - bijzonder is de landing volgens de ballonvaarder allerminst. “Het ging precies als gepland. We doen het vaker zo”, zegt eigenaar Christel Kruseman van 4CB Ballonvaarten.

Nauwelijks wind

Bij het Duivense bedrijf bieden ze onder meer vaarten aan boven Arnhem. In dit geval ging de ballon over Rozendaal en Velp, om net over de Rijn in de uiterwaarden te landen. Omdat er nauwelijks wind stond, kon de ballon zo laag boven de rivier hangen.
Ook Van Regteren zag dat het er professioneel aan toe ging. “Achteraf was het duidelijk afgesproken werk. Binnen een paar minuten was de volgauto er al.”
De beelden van de landing staan onder meer op de populaire videosite Dumpert.nl. Daar zijn ze al tienduizenden keren bekeken.
Marieke ten Jolijn uit Rozendaal zat in deze luchtballon en vertelt hoe het ging.