Arnhem en omstreken

Verdachte in zaak dode vrouw nog niet gevonden, politie zet 'alles op alles'

Politie zoekt hard naar de verdachte.
Politie zoekt hard naar de verdachte.
ARNHEM - De zoektocht naar de 41-jarige Arnhemmer die verdacht wordt van betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw op de Arnhemse Cuijkstraat gaat nog altijd door. Er is onder meer op de Rijkerswoerdse Plassen naar hem gezocht door de politie, maar hij is nog niet gevonden. Dat laat de politie weten.
In hun zoektocht om Martijn van de Laar, de vermiste verdachte, te vinden wordt goed meegedacht, zo geeft de politie aan. Ze heeft al meerdere tips binnengekregen. Details worden niet bekendgemaakt.
Het onderzoek loopt volgens de politie 'volop door'. "De oproep om naar hem uit te blijven kijken blijft dus staan." Zowel zichtbaar als onzichtbaar wordt 'alles op alles gezet' om hem te vinden.
Naam en foto van verdachte verspreid
Emeritus hoogleraar strafrecht, Peter Tak, laat weten dat politie en het Openbaar Ministerie dit niet zomaar doen. "Dan verwachten ze dat een persoon zich uit de voeten zou kunnen maken naar een land waarmee Nederland geen uitleveringsverdrag heeft, of de politie heeft al meer informatie en weet dat deze persoon mogelijk zelfmoord wil plegen. Dan willen ze nog snel bij hem kunnen komen. Justitie wil de moord nog kunnen oplossen en weten wat het motief was."

Voor het verspreiden van de foto en de naam zijn strenge richtlijnen, die er meteen worden bijgepakt in zo'n situatie. Het is niet dat een politie-agent dit eigenhandig kan beslissen. "Voordat die infomatie gedeeld wordt, wordt er ook een afweging gemaakt of het zin heeft om de foto en naam te verspreiden. Heeft de verdachte bijvoorbeeld iets opvallends in zijn gezicht, waardoor hij makkelijker te herkennen is? Pas als er voldoende reden is om dit te doen, gebeurt het", vertelt Tak.

'Uiterst serieus'

Er is een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing actief, legt een politiewoordvoeder uit. "Dat laat zien dat we de zaak uiterst serieus nemen."
Afgelopen donderdagavond werd de vrouw in haar straat aangetroffen door buurtbewoners. Een buurman zag haar 'naakt op haar buik dwars over straat liggen'. Sindsdien is Van de Laar, die haar partner zou zijn, spoorloos.

Zie ook:

Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.