Arnhem en omstreken

Buurtbewoners willen stille tocht voor overleden Samantha

Bloemen en kaarsjes op de plek waar Samantha overleed.
Bloemen en kaarsjes op de plek waar Samantha overleed. © RTV Connect
ARNHEM - Omwonenden van de Cuijkstraat in Arnhem willen een stille tocht organiseren voor hun overleden buurvrouw Samantha. Zij overleed afgelopen donderdagavond op straat voor haar woning, haar partner is sindsdien spoorloos.
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er een verzoek is binnen gekomen voor een stille tocht of herdenkingstocht voor de overleden vrouw. Het initiatief komt vanuit de bewoners, maar de gemeente heeft aangeboden er eventueel bij te willen helpen.

Marcouch komt langs

De benedenbuurvrouw van Samantha zei al contact te hebben gezocht met burgemeester Ahmed Marcouch over een stille tocht. De burgemeester zal daar volgens zijn woordvoerder bij aanwezig zijn, als zijn agenda het toelaat. Het is nog niet bekend wanneer de stille tocht wordt gehouden.
De buurt probeert ook iets te regelen voor de uitvaart van de vrouw. “Ze heeft waarschijnlijk geen familie, niets. Dus ik hoop dat de gemeente kan helpen met de crematie of begrafenis. Om het toch waardig voor Samantha te regelen, want dat verdient ze”, zei een buurvrouw.
Het is het enige wat we nog kunnen doen
Op de plek waar de vrouw is overleden, zijn bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. “Het is het enige wat we nog kunnen doen. Dat geeft toch een beetje vrede.”
De politie is nog altijd op zoek naar de vermiste Martijn van de Laar (41), de man van Samantha. De politie verdenkt hem van mogelijke betrokkenheid bij haar dood.
Kijk naar een reportage van RTV Connect uit de buurt:

Zie ook: