Noord-Veluwe

Dode gevonden in woning in Epe: 'Arrestant meegenomen in busje'

De politie doet onderzoek in Epe.
De politie doet onderzoek in Epe. © Stefan Verkerk/News United
EPE - De politie heeft maandagmiddag in een woning in Epe een dode aangetroffen. Een deel van de straat is afgezet en de politie doet onderzoek. Agenten zijn bezig met het veiligstellen van sporen.
De overleden persoon is aangetroffen aan de Pandersakker, in een klein appartementencomplex. De identiteit van het slachtoffer is niet bekend. Ook kan de politie nog niets zeggen over de toedracht. Volgens een correspondent heeft er mogelijk een steekpartij plaatsgevonden.
Beelden vanuit Epe, met reactie van een overbuurvrouw:
Dode gevonden in Epe: 'Arrestant meegenomen in busje'
Verslaggever Joost Driessen sprak een buurtbewoonster, die tegenover het appartementencomplex woont waar de dode is gevonden. Ze zag ambulancepersoneel met een brancard de woning binnengaan, zegt ze. "Ik stond thee te maken, want ik heb morgen een tentamen strafrecht. Op een gegeven moment was de hele straat afgezet. Even later kwamen ze met een lege brancard weer naar buiten. Dat is nooit een goed teken. En toen kwam er een busje en die heeft een arrestant meegenomen."
Of de arrestant uit de woning is gehaald, heeft ze niet goed gezien. "Het kwam achter de flat vandaan, maar vermoedelijk wel." Een woordvoerder van de politie kan nog niet bevestigen dat er iemand is aangehouden.

Sociale huurwoningen

In het appartementencomplex waar de Eper vrouw tegenover woont, wonen mensen van allerlei pluimage. "Mensen uit 'andere landen' en mensen uit lagere milieus. Het zijn sociale huurwoningen."
De politie stelt sporen veilig.
De politie stelt sporen veilig. © Stefan Verkerk/News United
Er is in de buurt nogal eens gedoe en dan moeten de hulpdiensten komen, politie en brandweer, gaat ze verder. "Het is niet ongewoon dat hier een politiebusje in de straat is."
Ze kent de bewoner(s) van de flat waar de recherche bezig is met onderzoek niet. "Ik werk en ik studeer, dus ik heb niet zoveel tijd om te socializen met mijn buren. Maar het is nooit saai hier in de straat."

'Het was vrij heftig allemaal'

Een tweede bewoonster bevestigt dat de politie een aanhouding heeft verricht. "De ambulance nam niemand mee. Toen bleek al gauw dat er een lijk gevonden was." Ook zij zag dat iemand geboeid werd meegenomen. "Dat was vrij heftig allemaal, hoor."
In tegenstelling tot de andere vrouw vindt zij dat er niet zo veel in de buurt gebeurt. Hulpdiensten komen niet zo vaak. "We hebben wel een kroeg in de buurt waar feestjes zijn, maar dat is eigenlijk het enige."