Rijk van Nijmegen

Het wonder van Ooij, voetballers ongeslagen naar kampioenschap

2-1 voor SVO tegen Unitas Wamel
2-1 voor SVO tegen Unitas Wamel © Omroep Gelderland
OOIJ - De voetballers van SVO uit Ooij zijn hard op weg om geschiedenis te schrijven. Dit hele seizoen hebben zij nog geen wedstrijd verloren. Daarom zijn ze al kampioen in de vijfde klasse. Maar voor de eer willen zij ook ongeslagen het einde halen.
Ook bij de thuiswedstrijd van dit weekend zijn de elf van SVO behoorlijk scherp. Om maar met de deur in huis te vallen. Ook de pot tegen Unitas uit Wamel winnen zij. Logisch als je twee topscoorders in je eerste hebt. De ene is bijna twee meter lang en de andere is watervlug. Deze Joris Weeren grossiert dit jaar in doelpunten "Dit jaar heb ik er 26 gemaakt. Dat geeft een goed gevoel. Natuurlijk hebben wel eens mindere tegenstanders gehad, maar andere voetballers uitlachen, daar doe ik niet aan."
De vriendelijke blonde reus is Daan Lamers: "Ja, ik ben 1,98 meter en heb dit jaar zeventien goals gemaakt. Eerlijk gezegd maar twee doelpunten met een kopbal. Volgens mij had ik meer kunnen scoren, maar helaas heb ik een paar maanden niet kunnen spelen door een zware enkelblessure."
SVO stevent af op ongeslagen kampioenschap

Unieke prestatie.

Het eerste van SVO is bezig met een unieke prestatie. Kampioen worden in de vijfde klasse is heerlijk, maar dat ongeslagen doen maakt het bijzonder. Er is eigenlijk niemand bij SVO die weet of dat ooit een ander team ook gelukt is. Natuurlijk duurt het seizoen nog één wedstrijd, maar de supporters geloven in hun eerste elftal. "Ze geven gewoon elke wedstrijd alles wat ze hebben daarom winnen zij ook alles." "Ik ben zo trots op hoe zij dit doen en ik ben trots op SVO."

Wonder van Ooij

Het wonder van Ooij wordt de unieke prestatie door SVO ook wel genoemd door mensen langs de lijn, ook al is er dus nog één wedstrijd te gaan. Het zijn vooral de oudere supporters die extra genieten. Zij weten dat het eerste elftal zo'n tien seizoenen geleden in een zware dip zat. Dat weet assistent-trainer Bart van der Hulst zich zich nog wel te herinneren "Ja, toen verloren we juist bijna elke wedstrijd. Daarom is het voor mij nu extra genieten. Maar we zijn hier niet zomaar gekomen. De afgelopen paar jaar zijn we gewoon een heel nieuw team gaan bouwen. Naast keihard trainen, zijn we ook gaan focussen op tactieken en systemen. Waar wij nu staan is daar allemaal het resultaat van."
Bij winst of gelijkspel kan het team uit Ooij volgende week tijdens de laatste wedstrijd helemaal uit het dak gaan als ongeslagen kampioen.

Fusie

Mocht dat lukken, dan profiteert ook de voetbalvereniging VVLK in Leuth van de unieke prestatie. De clubs gaan namelijk na dit seizoen fuseren. Daardoor promoveert ook die vereniging naar de vierde klasse.