Gelderland

Politie speurt met bootje naar verdachte na dood vrouw

Het sonarbootje van de politie op de Rijkerswoerdse Plassen.
Het sonarbootje van de politie op de Rijkerswoerdse Plassen. © Omroep Gelderland
ELST - Op de Rijkerswoerdse Plassen tussen Arnhem en Elst speurt de politie zondag naar de vermiste Martijn van de Laar (41) uit Arnhem. De politie verdenkt hem van mogelijke betrokkenheid bij de dood van een vrouw in diezelfde plaats. Zij werd donderdagavond gewond op straat gevonden, waar ze even later overleed.
De zoekactie op de plassen duurde een groot deel van de middag en was rond 16.15 uur afgerond. De Rijkerswoerdse Plassen liggen hemelsbreed nog geen kilometer van de Cuijkstraat, waar de vrouw overleed.
De politie is intensief op zoek naar de verdachte man en verspreidde daarom vrijdag al zijn signalement. Zaterdag bracht de politie bovendien zijn naam en leeftijd naar buiten. "Het is een inbreuk op iemands privacy, maar nu maakt de ernst van de zaak toch dat de naam bekend wordt gemaakt", zei een woordvoerster van de politie daarover zaterdag tegen Omroep Gelderland.
De identiteit van de dode vrouw is nog altijd niet bekendgemaakt. Volgens buurtbewoners gaat het om de partner van de man die nu wordt gezocht.
De zoektocht in het watergebied vlakbij Arnhem was niet naar aanleiding van een concrete aanwijzing, zegt de politie.
De politie tijdens de zoekactie op het water

Zie ook: