Arnhem en omstreken

Gezochte man is partner van dode vrouw, zeggen buurtbewoners

Bloemen en kaarsjes bij de plek in Arnhem-Zuid waar de vrouw werd gevonden.
Bloemen en kaarsjes bij de plek in Arnhem-Zuid waar de vrouw werd gevonden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De man die wordt gezocht voor betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Arnhem, is haar partner. Dat zeggen buurtbewoners zaterdag. De politie wil dat in deze fase van het onderzoek niet bevestigen.
De vrouw werd donderdagavond zwaargewond aangetroffen op de Cuijkstraat. Ze overleed ter plaatse. Volgens de politie zijn er inmiddels enkele tips binnengekomen. Deze worden onderzocht.

Foto vrijgegeven

De politie gaf vrijdag een foto vrij van de man. Ze sprak de zorg uit dat de man een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving kan zijn. Wie hem ziet, wordt gevraagd direct 112 te bellen.
Volgens buurtbewoners woonde het stel al een jaar of tien in het appartementencomplex in de wijk De Laar-West. Er zou vaak politie aanwezig zijn geweest.
Omwonenden zagen de vrouw zwaargewond op straat liggen. Een van hen vertelde dat ze nog werd gereanimeerd, maar tevergeefs. De man is die avond niet op straat gezien.
Gezochte man is partner van dode vrouw, zeggen buurtbewoners
Gezochte man is partner van dode vrouw, zeggen buurtbewoners © Omroep Gelderland
Hoe de man vertrokken is, is onduidelijk. Het paar zou geen auto hebben gehad en volgens een buurtbewoner stonden hun fietsen nog in de schuur. De politie houdt alle opties hierover open, meldt een woordvoerder zaterdagmiddag. De man is nog niet gevonden.

'Geen prettig idee'

Buurtbewoners gaven aan het geen prettig idee te vinden dat de man op vrije voeten loopt. Een van hen herkende hem van de gepubliceerde foto.
De politie heeft de identiteit van de overleden vrouw nog niet bekendgemaakt. Ook is nog duidelijk hoe ze precies gewond is geraakt en waaraan ze uiteindelijk is overleden.
De PD-unit van de politie stond zaterdag nog in de Cuijkstraat. Die blijft daar zeker nog tot zondag. De politie doet buurtonderzoek en zaterdagmiddag vloog een politiehelikopter boven de wijk.

Zie ook: