Arnhem en omstreken

Verdriet en ongeloof om dode vrouw, buurtbewoners zitten vol vragen

Er liggen bloemen op de plek van het drama in Arnhem-Zuid.
Er liggen bloemen op de plek van het drama in Arnhem-Zuid. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Buurtbewoners die elkaar huilend in de armen vallen, troost zoeken bij elkaar en zoeken naar antwoorden. Het ongeloof is groot bij de bewoners van de Cuijkstraat in Arnhem, na het overlijden van een vrouw op straat. Ze werd donderdagavond rond 22.15 uur gewond gevonden en overleed ondanks pogingen tot reanimatie. Buurtbewoners zeggen dat een steekpartij vooraf zou zijn gegaan aan haar dood.
"Het is zo onwerkelijk", zegt een van de emotionele omwonenden. Een andere buurtbewoner vertelt: "Ik ben rond 22.30 uur naar buiten gelopen, omdat ik sirenes hoorde. Ik zag veel brandweer, politie en ambulances ter plekke."
Aan buren vroeg de man wat er aan de hand was. "Er bleek een vrouw op straat te liggen die overleden was. Een ambulancemedewerker heeft haar geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet baten."

'Blijkbaar waren er psychische problemen'

De man hoorde van de buren dat de vrouw mogelijk was overleden aan lichamelijk letsel. "Waarschijnlijk is het thuis verkeerd gegaan. Blijkbaar waren er psychische problemen in dit gezin en waarschijnlijk heeft dat lang gelopen en nu is het zo afgelopen.
De politie deelde donderdagavond mee op zoek te zijn naar een man, die mogelijk betrokken was bij de dood van de vrouw. Ook werd zijn signalement gedeeld. De man kan een gevaar zijn voor zichzelf en voor zijn omgeving. Wie hem ziet, wordt gevraagd direct 112 te bellen.

Vaker politiewagens gezien

Eén van de buurtbewoners zegt regelmatig politiewagens in de straat te hebben gezien en zegt dat er zorgen waren. De buurtbewoner zinspeelt dat er misschien hulpverlening nodig was, die niet gegeven kon worden.
Directe omwonenden zijn een dag later erg emotioneel over het incident. "Het was een jonge vrouw. Mensen die vlakbij wonen zijn wel verdrietig", zegt de buurtbewoner.
Bekijk de video:
Vrouw overlijdt op straat in Arnhem