Achterhoek

Snowboardster Melissa zoekt nu het water op

Melissa Peperkamp.
Melissa Peperkamp. © REGIO8/Omroep Ideaal
ZELHEM - Na een drukke winter waarin Melissa Peperkamp uit Zelhem debuteerde op de Olympische Winterspelen in China komt de snowboardster weer tot rust in Nederland. Vanaf de oever van haar favoriete waterskibaan bij Enschede kijkt de achttienjarige met een goed gevoel terug op haar avontuur in Azië, meldt Omroep Ideaal en REGIO8.
“De Spelen waren supervet voor mij”, vertelt Melissa. “Het is een gave ervaring om dat al op mijn zeventiende mee te maken, zeker omdat Italië 2026 ons doel was. Als je dan zo snel de Spelen al hebt gehaald, is dat supervet."
Melissa kijkt tevreden terug op haar avontuur: “Ik ben er zonder verwachtingen in gegaan, en heb twee hele goede resultaten gehaald die ik nooit dacht te halen.”
Op de finale van de Big Air, waar de snowboardster zich eerst voor kwalificeerde, werd ze zesde. Voor de finale van Slopestyle wist ze zich niet te plaatsen.
Schaatsers skeeleren in de zomermaanden, Melissa verruilt de besneeuwde bergen voor waterplassen om fit te blijven: “We zitten nu in het zomerseizoen dus dan gaan we weer wakeboarden. Ook heb ik dan veel krachtrainingen.”
Concrete doelen wil ze zichzelf voor de komende jaren nog niet opleggen: "Het aankomende seizoen gaan we meer focussen op trainingen en iets minder op wedstrijden rijden. Dat is het plan voor aankomend jaar.” De Spelen in het Italiaanse Turijn van 2026 staan nog altijd dik onderstreept in haar agenda.

Back-up

De snowboardster heeft haar toekomstplannen nog niet helemaal uitgestippeld, maar heeft wel een plan achter de hand naast de topsport. Melissa is namelijk druk bezig met het afronden van haar studie helpende zorg en welzijn. Hoewel ze niet alle lessen volgt vanwege haar topsportbestaan, heeft ze alle vertrouwen in een goede uitkomst: “Ik sta er prima voor als ik kijk naar hoe druk het seizoen is geweest. Nu hopen dat ik het haal, maar dat komt wel goed.”

Zie ook: