Achterhoek

Tonnie lazert met sousafoon in bosjes, maar het blijkt een valse noot

Tonnie valt in de bosjes.
Tonnie valt in de bosjes. © Dumpert
GROENLO - Tientallen mensen keken donderdag vreemd op, toen Tonnie Krabben uit Beltrum met zijn sousafoon in de bosjes viel tijdens het Dweilorkestendag in Groenlo. Nu, een dag later, komt de aap uit de mauw: Tonnie deed alsof.
Zijn zoon Roel kan er best wel om lachen, zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Het was wel grappig, maar ik had ook niet door dat-ie in de bosjes ging vallen". De bedoeling was dat het orkest ging spelen en dat Tonnie zo nu en dan te laat in zou zetten.
Zo'n 45 huidige- en oud-leden van het koor Valse Loch deden mee met het Dweilorkestendag. "We doen elk jaar wel iets ludieks", zegt Roel. "Dit jaar wilden we iets gaan doen met de sousafoon".
De vraag was nog even wat ze dan gingen doen. "In het verleden hebben we wel eens een heel groot spandoek opgehangen in de kerk in Groenlo". Ook kan Roel zich nog herinneren dat ze een keer een opblaaspop hebben meegenomen en los hebben gelaten. "Die is toen teruggevonden in Denemarken."

Sousafoon was al stuk

De sousafoon is ook niet meer een van de beste weet Roel. Het ding lag al jaren op zolder en doet het helemaal niet meer. "Er komt slecht muziek uit, het klinkt vals. Daarom heet ons dweilorkest ook Valse Loch".
Tonnie heeft verder niks meer overgehouden aan zijn val. "Hij zit hier nu lachend aan de keukentafel", aldus zijn zoon.

25ste editie

Dweilorkestendag is dit jaar voor de 25ste keer gehouden in Groenlo op Hemelvaartsdag. Het evenement trok zo'n 100.000 bezoekers uit het hele land en er waren dertig dweilorkesten. De winnaars werden De Feesttoeters uit Sassenheim.